ΚΟΙΝΩΝΙΑ
06/06/2020 10:13 EEST | Updated 06/06/2020 11:03 EEST

Μάχη με τις φλόγες στις Μαριές Ζακύνθου

Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Eurokinissi
.

Σε εξέλιξη είναι η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες σε δασική περιοχή στις Μαριές Ζακύνθου. Η φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής και για την κατάσβεσή της επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις, οι οποίες ενισχύθηκαν με ένα ελικόπτερο για τη μεταφορά πεζοπόρου τμήματος, εναέριο συντονισμό και πυρόσβεση καθώς και 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν επίσης 6 οχήματα ΟΤΑ και ένα μηχάνημα έργου.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, τα ξημερώματα δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το χωριό, ωστόσο την τελευταία στιγμή ο καιρός γύρισε και αποφεύχθηκε ο κίνδυνος.

Η πυρκαγιά έχει κατακάψει ένα μεγάλο μέρος δασικών και αγροτικών εκτάσεων κοντά στα χωριά Μαριές και Έξω Χώρα, της Δημοτικής Ενότητας Ελατίων,

Η φωτιά ξεκίνησε από την Έξω Χώρα και οι δυνατοί άνεμοι οδήγησαν με ταχύτητα την πύρινη λαίλαπα προς το χωριό των Μαριών, του οποίου οι κάτοικοι βρίσκονται σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο να εκκενώσουν τα σπίτια τους. Για το «σενάριο» αυτό λεωφορεία του ΚΤΕΛ βρίσκονται ήδη στην πλατεία των Μαριών.

Όλη η πυροσβεστική δύναμη του νησιού βρίσκεται στο σημείο. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν ώστε να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά αλλά οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στη περιοχή δυσχεραίνουν το έργο τους.

(με επιπλέον πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)