Μακελειό Σάντι Χουκ: Αποζημίωση 73 εκατ. δολαριών στις οικογένειες των θυμάτων

Από την Remington Arms. Είχαν χάσει την ζωή τους 20 παιδιά και έξι ενήλικες το 2012 σε σχολείο στο Νιούταουν του Κονέκτικατ.
via Associated Press

Η Remington Arms συμφώνησε να καταβάλει μεγάλη αποζημίωση εκατομμυρίων δολαρίων, σε εννέα οικογένειες των θυμάτων, που σκοτώθηκαν στον μακελειό στο Δημοτικό Σχολείο Σάντι Χουκ, της Πολιτείας του Κονέτικατ.

Η συμφωνία η οποία ανακοινώθηκε την Τρίτη από το δικαστηρίο, είναι η πρώτη στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου ένας κατασκευαστής όπλων κρίνεται υπεύθυνος για μαζικό πυροβολισμό. Τα μέλη της οικογένειας των πέντε παιδιών και των τεσσάρων ενηλίκων που σκοτώθηκαν θα αποζημιωθούν με το συνολικό ποσό των 73 εκατομμύριων δολαρίων ύστερα από διακανονισμό, ανέφεραν οι δικηγόροι των οικογενειών σε δήλωσή τους στη HuffPost.

Τον περασμένο Ιούλιο, η Remington Arms είχε προτείνει στις οικογένειες των θυμάτων, 33 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να έρθουν σε συμβιβασμό μαζί τους.

Στις αγωγές που είχαν καταθέσει οι οικογένειες εννέα θυμάτων, υποστήριζαν ότι η Remington Arms δεν θα έπρεπε να είχε κυκλοφορήσει στην ευρύτερη αγορά ένα τόσο επικίνδυνο όπλο και πως το αγοραστικό κοινό στο οποίο απευθυνόταν ήταν νεαρής ηλικίας ταραχοποιά στοιχεία.

Να σημειωθεί ότι η Remington Arms κατασκεύασε το πυροβόλο όπλο τύπου Bushmaster AR-15 που χρησιμοποίησε ο Άνταμ Λάντζα στο μακελειό του 2012 στο Νιούταουν του Κονέκτικατ, με απολογισμό 20 νεκρούς μαθητές και έξι ενήλικες.