Με ήπιες υβριδικές εκδόσεις το Mazda CX-5

Το σύστημα Mazda MHybrid αποτελεί βασικό εξοπλισμό σε όλους τους βενζινοκινητήρες SkyactivG.
MAZDA
MAZDA
MAZDA

Το μεσαίου μεγέθους SUV της Mazda, όντας 11 χρόνια στην αγορά, εμφανίζεται ανανεωμένο σε εμφάνιση και με ήπια υβριδική τεχνολογία.

Η πρώτη γενιά του CX-5 κυκλοφόρησε το 2012, ως το πρώτο με τεχνολογία Skyactiv, ενώ η δεύτερη γενιά CX-5 του 2017, εισήγαγε το G-Vectoring Control (GVC), την πρώτη από τις τεχνολογίες Skyactiv-Vehicle Dynamic της Mazda.

Το CX-5 αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 26% των ετήσιων ευρωπαϊκών πωλήσεων της εταιρείας και αναμφίβολα με την ανανέωσή του προσδοκά στο να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά του.

Το CX-5 εφοδιάζεται με κινητήρες Skyactiv βενζίνης, με επιλογή είτε του μηχανικού εξατάχυτου Skyactiv-MT της Mazda, ή των εξατάχυτων αυτόματων κιβωτίων Skyactiv-Drive και την τελευταία γενιά του έξυπνου συστήματος 4κίνησης i-Activ (AWD), της Mazda.

Μάλιστα, το έξυπνο σύστημα Mazda MHybrid της εταιρείας αποτελεί βασικό εξοπλισμό σε όλους τους βενζινοκινητήρες. Συμπαγές και αποδοτικό, το ήπιο υβριδικό σύστημα διαθέτει ενσωματωμένη γεννήτρια – κινητήρα με ιμάντα (ISG), και μπαταρία ιόντων λιθίου 24 V. Εξασφαλίζει μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου ανακτώντας την ενέργεια που εκλύεται κατά την επιβράδυνση και τροφοδοτώντας το ISG, που λειτουργεί υποβοηθητικά στον κινητήρα εσωτερικής καύσεως.

MAZDA
MAZDA
MAZDA

Το μοντέλο του 2023 φέρει ολοκληρωμένη σειρά προηγμένων τεχνολογιών ασφάλειας i-Activsense, υποστήριξης οδηγού.

Επίσης, πολλά εσωτερικά στοιχεία σχεδιασμού έχουν αναβαθμιστεί για να βελτιώσουν την ποιότητα τόσο του περιβάλλοντος της καμπίνας όσο και της τεχνολογίας HMI (Human-Machine Interface). Η συνδεσιμότητα έχει εξελιχθεί και υποστηρίζει τόσο το Apple CarPlay όσο και το Android Auto, καθώς και τις πιο πρόσφατες λειτουργίες MyMazda App Connected Services. Επιπλέον, διατίθεται μια ψηφιακή οθόνη 360 μοιρών με τέσσερις κάμερες για να βοηθήσει τους ελιγμούς σε στενούς χώρους.

Οι αναβαθμίσεις των κινητήρων, της ανάρτησης, του συστήματος διεύθυνσης με ηλεκτρική υποβοήθηση και η υιοθέτηση του G-Vectoring Control Plus (GVC Plus) έχουν βελτιώσει τη δυναμική οδήγηση του CX-5, τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου.

Το CX-5 προσφέρεται με τρις εκδόσεις εξοπλισμού, με ξεχωριστά χαρακτηριστικά και τιμές από 28.128 ευρώ.

Δημοφιλή