Καλιφόρνια: Mυστηριώδης αγοραστής έδωσε 22 εκατ. δολάρια για να αγοράσει πόλη φάντασμα στην έρημο

Τα ερείπια της πόλης περιλαμβάνουν μερικές εκατοντάδες εγκαταλειμμένες κατασκευές, οι οποίες είναι πρώην σπίτια, επιχειρήσεις και κοινοτικά κέντρα.
UCG via Getty Images

Το Eagle Mountain, μια πόλη-φάντασμα στην έρημο της Καλιφόρνια, που βρίσκεται σε απόσταση 90 λεπτών από το Palm Springs, μόλις απέκτησε νέο ιδιοκτήτη.

Σύμφωνα με έγγραφα που αποκάλυψε ο ιστότοπος SFGATE, ένας μυστηριώδης αγοραστής αγόρασε την την πόλη της ερήμου για 22,5 εκατομμύρια δολάρια, στις 17 Απριλίου.

Το μόνο που έγινε γνωστό για τον αγοραστή είναι το όνομα της Εταιρείας Περιορισμένης Ευθύνης (LLC) Ecology Mountain Holdings, για την οποία δεν αναφέρεται τίποτα άλλο παρά μια επαγγελματική διεύθυνση στην πόλη Cerritos της κομητείας του Λος Άντζελες.

Πωλητής ήταν μια εταιρεία του Οντάριο της Καλιφόρνια με την επωνυμία Eagle Mountain Acquisition LLC. Ένας ανώνυμος υπάλληλος του πρώην ιδιοκτήτη της πόλης ανέφερε στο δημοσίευμα του SFGATE ότι ένα πωλητήριο που είχε αναρτηθεί στην είσοδο του Eagle Mountain υποσχόταν εξόρυξη και εκμετάλλευση ορυκτών προϊόντων ώστε να δελεαστούν πιθανοί αγοραστές.

Τα ερείπια της πόλης περιλαμβάνουν μερικές εκατοντάδες εγκαταλειμμένες κατασκευές, οι οποίες είναι πρώην σπίτια, επιχειρήσεις και κοινοτικά κέντρα.

Το Eagle Mountain ανήκε παλαιότερα στην εταιρεία Kaiser Steel, όπου περίπου 4.000 κάτοικοι ζούσαν λίγο έξω από το Εθνικό Πάρκο Joshua Tree. Οι περισσότεροι από αυτούς εργάζονταν στο ορυχείο σιδηρομεταλλευμάτων που λειτουργούσε εκεί.

Τελικά το 1981 το Διοικητικό Συμβούλιο της Kaiser Steel Corporation ανακοίνωσε ότι θα ξεκινούσε τη σταδιακή κατάργηση του ορυχείου, γεγονός που προκάλεσε τη μαζική αποχώρηση ολόκληρου του πληθυσμού της περιοχής, το 1983. Εκείνη την εποχή, μάλιστα, οι New York Times δημοσίευσαν άρθρο με θέμα τους 23 μαθητές γυμνασίου του Eagle Mountain, οι οποίοι εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πόλη αμέσως μετά την αποφοίτησή τους.

Μετά την αποχώρηση της Kaiser Steel, μια φυλακή χαμηλής ασφάλειας με το όνομα Eagle Mountain Community Correctional Facility άνοιξε το 1988, η οποία στέγαζε 438 κρατούμενους που εξέτιαν ποινές για παραβιάσεις περιοριστικών όρων αποφυλάκισης και άλλα ελαφριά αδικήματα.

Ωστόσο, τον Οκτώβριο του 2003, ξέσπασαν ταραχές μεταξύ των κρατουμένων, όπου δύο άνδρες σκοτώθηκαν και άλλοι οκτώ κατηγορήθηκαν αργότερα για φόνο. Το αιματηρό περιστατικό προκάλεσε την αναστολή λειτουργίας της φυλακής.

Δημοφιλή