Μετά από 46 χρόνια στον ζωολογικό κήπο του Ντάλας γεννήθηκαν τρία υπέροχα λιονταράκια

Αναμένεται να είναι η μεγάλη ατραξιόν του ζωολογικού κήπου.
Λιονταράκια στον ζωολογικό κήπο του Ντάλας
Λιονταράκια στον ζωολογικό κήπο του Ντάλας

Τρία υπέροχα μικρά λιονταράκια, τα ΄Ισγουι, Ιλόλα και Ταντάλα, υποδέχτηκε ο ζωολογικός κήπος του Ντάλας - ένα αρσενικό και δυο θηλυκά - που γεννήθηκαν στις 17 Αυγούστου. Είναι η πρώτη γέννα τριών λιονταριών στον ζωολογικό κήπο σε 46 χρόνια.

Τα νεογέννητα ήρθαν στη ζωή από την 3 ετών λιονταρίνα Μπαχάτι, με καισαρική τομή. Οταν η μητέρα ξεκίνησε τη γέννα με φυσικό τρόπο, το κτηνιατρικό προσωπικό παρατήρησε ότι υπήρξαν επιπλοκές και αποφάσισε να παρέμβει.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η Μπαχάτι, το πρώτο μας λιονταράκι σε 43 χρόνια, έγινε μητέρα και διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην προστασία του είδους της από την εξαφάνιση», δήλωσε ο Γκεγκ Χάντσον, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ζωολογικού κήπου του Ντάλας, στο CBS DFW. «Αυτά τα τρία μικρά είναι η ενσάρκωση της ανθεκτικότητας, της δύναμης και της ελπίδας, κι ελπίζουμε ότι μπορεί να είναι ένα φωτεινό σημείο στην κοινότητά μας αυτή τη στιγμή».

Η Μπαχάτι και τα νεογέννητα λιονταράκια της θα παραμείνουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για άλλες τέσσερις ως έξι εβδομάδες προτού κάνουν την πρώτη τους επίσημη εμφάνιση. Σύντομα, τα νέα μέλη του ζωολογικού κήπου θα κάνουν τις συστάσεις τους με τα μήντια αποτελώντας μεγάλη ατραξιόν του συγκεκριμένου ζωολογικού κήπου.

ΠΗΓΗ: People