Μητσοτάκης από Ιαπωνία: Η Ελλάδα προσφέρει πολύ ενδιαφέρουσες επενδυτικές ευκαιρίες

Ο πρωθυπουργός μίλησε στην Ελληνο-Ιαπωνική Επιχειρηματική Ημερίδα στο Τόκιο.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τον χαιρετισμό του στο φόρουμ επιχειρηματικότητας στο Τόκιο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τον χαιρετισμό του στο φόρουμ επιχειρηματικότητας στο Τόκιο
Dimitris Papamitsos

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη και μίλησε στην Ελληνο-Ιαπωνική Επιχειρηματική Ημερίδα που διοργανώθηκε στα γραφεία του ιαπωνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου JETRO στο Τόκιο, με τη συμμετοχή του Enterprise Greece. Στη διάρκεια της εκδήλωσης υπεγράφη Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ του Enterprise Greece και του JETRO.

Στον χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «είναι εξαιρετικά σημαντικό να αξιοποιήσουμε όλες τις ευκαιρίες που έχουμε στη διάθεσή μας για να φέρουμε σε επαφή ιαπωνικές και ελληνικές εταιρείες, με σκοπό να διερευνήσουμε αμοιβαία επωφελείς ευκαιρίες», εξηγώντας ότι διοργανώθηκε αυτή η επίσκεψη στην Ιαπωνία λόγω της σημασίας που αποδίδει η κυβέρνηση στην ενίσχυση των διμερών επιχειρηματικών σχέσεων. Υπογράμμισε επίσης την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

«Αν κοιτάξετε πού βρισκόταν η Ελλάδα πριν από πέντε ή δέκα χρόνια, θα ήταν δύσκολο να φανταστείτε ότι σήμερα η Ελλάδα θα ήταν μία από τις πρώτες χώρες σε ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη, μία από τις χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή τόσο της πράσινης όσο και της ψηφιακής μετάβασης. Ωστόσο, αυτό συνέβη. Και συνέβη επειδή είναι σταθερή η δέσμευσή μας να αλλάξουμε τον «ιστό» της ελληνικής οικονομίας, να την κάνουμε πιο εξωστρεφή, πιο ανοιχτή στον κόσμο, να αυξήσουμε τις εξαγωγές μας ως ποσοστό του ΑΕΠ, αλλά και να καταστήσουμε τη χώρα ελκυστικό προορισμό για άμεσες ξένες επενδύσεις», προσθέτοντας ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μία ιαπωνική εταιρεία μπορεί να επενδύσει στην Ελλάδα και ένας εξ αυτών είναι «το γεγονός ότι η κυβέρνησή μας είναι βαθιά προσηλωμένη στο να κάνει τη ζωή και την επιχειρηματική δραστηριότητα κάθε ξένου επενδυτή στην Ελλάδα όσο το δυνατόν πιο εύκολη και απρόσκοπτη.»

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Ελλάδα προσφέρει πολύ ενδιαφέρουσες επενδυτικές ευκαιρίες παντού, σε πληθώρα τομέων, όπως στον τουρισμό αλλά και σε τομείς όπως οι υποδομές, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, οι υπηρεσίες καθώς και σε πεδία που σχετίζονται με την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση.

Ο πρωθυπουργός έκλεισε τον χαιρετισμό του εκτιμώντας ότι η επίσκεψη στην Ιαπωνία έδωσε την ευκαιρία σε ελληνικές εταιρείες να έρθουν σε επαφή με ιαπωνικές εταιρείες και να διερευνήσουν αμοιβαία επωφελείς επιχειρηματικές ευκαιρίες αλλά και να αλλάξει τα δεδομένα όσον αφορά τις σχέσεις Ελλάδας – Ιαπωνίας.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα