Μητσοτάκης από Θάσο: Προσωπικό μου στοίχημα η αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας

«Μέσα από τις ισχυρές κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες στηρίζονται οι μεγάλες αλλαγές», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα
Dimitris Papamitsos

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Βόρεια Ελλάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (7/6) τη Θάσο και μίλησε σε συγκέντρωση πολιτών για την εκλογική μάχη της 25 Ιουνίου.

«Και σε αυτή την κάλπη, συγκρούονται ουσιαστικά δύο διαφορετικές κοσμοθεωρίες για το πώς αντιλαμβανόμαστε και την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Για εμάς, για τη Νέα Δημοκρατία, για τη μεγάλη μας λαϊκή προοδευτική παράταξη, το κύριο μέλημα είναι πώς θα «μεγαλώσει η πίτα».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε σε πολίτες για το πρόγραμμα της παράταξης
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε σε πολίτες για το πρόγραμμα της παράταξης
Dimitris Papamitsos

«Μειώνοντας τους φόρους έρχονται επενδύσεις και δημιουργούνται νέες δουλειές»

Εμείς ξέρουμε πολύ καλά ότι μειώνοντας τους φόρους έρχονται επενδύσεις και δημιουργούνται νέες δουλειές. Το αποδείξαμε, θα εξακολουθούμε να το κάνουμε. Οι αντίπαλοί μας εισηγούνται μία άλλη συνταγή, την οποία τη δοκιμάσαμε και αυτή. Αυξημένοι φόροι κυρίως για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, για τη μεσαία τάξη. Είδαμε τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής, δεν θέλουμε να ξαναγυρίσουμε σε αυτό το παρελθόν», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να εγγυηθεί ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να παραμείνει σε μία σταθερή τροχιά ανάπτυξης, ότι οι φόροι θα εξακολουθούν να μειώνονται, αλλά και ότι το πλεόνασμα της συλλογικής ευημερίας θα μοιράζεται δίκαια σε όλες και σε όλους.

Εστιάζοντας στις αναπτυξιακές προοπτικές του νησιού ξεχώρισε τη δυναμική του τουρισμού καθώς και σε παρεμβάσεις που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια αλλά και σε αυτές που δρομολογούνται.

«Ο τουρισμός πηγαίνει από ρεκόρ σε ρεκόρ. Το προϊόν της Θάσου αναβαθμίζεται, καινούριες επενδύσεις γίνονται, ανεβαίνουν οι μισθοί για τους εργαζόμενους όταν οι επενδύσεις οι οποίες γίνονται είναι πιο ποιοτικές και όταν αυξάνει η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Έτσι έρχεται η ποιοτική ανάπτυξη για όλους. Αποδείξαμε ότι αυτό μπορούμε να το κάνουμε πράξη εδώ και τέσσερα χρόνια και σας ζητώ να μας δώσετε τη δύναμη να συνεχίσουμε σταθερά, τολμηρά σε αυτή την πορεία», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Προχωρώντας σε έναν απολογισμό του κυβερνητικού έργου της ΝΔ, αναφέρθηκε στην στήριξη που παρείχε η κυβέρνηση του σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους, ειδικά την περίοδο της πανδημίας, τονίζοντας ότι «χρέος της δικής μας παράταξης είναι να στηρίζει πάντα τους πιο αδύναμους. Εμείς είμαστε εδώ για τους πολλούς, όχι για τους λίγους. Είμαστε μία παράταξη βαθιά λαϊκή, η οποία πρώτα και πάνω απ’ όλα στρέφει το βλέμμα της στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, αυτούς που χρειάζονται τη στήριξη του κράτους.»

Αναβάθμιση του ΕΣΥ και ενίσχυση των εισοδημάτων οι πρώτες προτεραιότητες

Στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκλογές που έρχονται είναι να κάνει η Νέα Δημοκρατία το 4-0, δηλαδή να εκλέξει 4 βουλευτές. Επισήμανε όμως ότι παρά την εκλογική επιτυχία του Μαΐου «δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας ούτε να είμαστε αλαζόνες, ούτε να θεωρήσουμε δεδομένο το αποτέλεσμα της δεύτερης κάλπης» και απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες για επιπρόσθετη κινητοποίηση στις εκλογές που έρχονται.

«Όλοι όσοι μας ψήφισαν να μας ξαναψηφίσουν και ενδεχομένως να μπορέσουμε να κερδίσουμε και κάποιους ακόμα τους οποίους θα πείσουμε. Πώς, φίλες και φίλοι; Όχι με ακρότητες, με ύβρεις, με τοξικότητα, αλλά με συγκεκριμένο και τεκμηριωμένο προγραμματικό λόγο», ανέφερε μεταξύ άλλων και μίλησε για την αύξηση των εισοδημάτων για όλους τους πολίτες, κάτι που αποτελεί βασικό στόχο της Νέας Δημοκρατίας για την ερχόμενη τετραετία.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην εφαρμογή μίας κοινωνικής πολιτικής με περιεχόμενο, μιλώντας κυρίως για την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που είναι επίσης ψηλά στο πρόγραμμα της παράταξης.

«Έχω πει προσωπικά ότι για μένα η αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την επόμενη τετραετία. Είδαμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε στην πανδημία. Ξέρουμε τις προκλήσεις, γνωρίζουμε τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στα νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας. Τα προβλήματα που δυστυχώς υπάρχουν ακόμα και σήμερα με το ΕΚΑΒ, πρέπει να τα διορθώσουμε. Και θα τα διορθώσουμε. Να μας έχετε εμπιστοσύνη. Θα είναι ένα προσωπικό μου στοίχημα η αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας», δεσμεύθηκε ο κ. Μητσοτάκης.

Μιλώντας για τις προτεραιότητες του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστίασε στην αναβάθμιση του ΕΣΥ
Μιλώντας για τις προτεραιότητες του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστίασε στην αναβάθμιση του ΕΣΥ
Dimitris Papamitsos

«Με αυτοδύναμη κυβέρνηση θα συνεχιστεί η σοβαρή και στιβαρή εξωτερική και αμυντική πολιτική»

Ιδιαίτερο βάρος όμως έδωσε και στα εθνικά θέματα, τονίζοντας ότι «η χώρα χρειάζεται σήμερα να συνεχίσει την αξιόπιστη, σοβαρή, στιβαρή», προσθέτοντας ότι «μόνο μία ισχυρή Ελλάδα με ισχυρή οικονομία και με ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις μπορεί να διαπραγματευτεί αξιόπιστα με την Τουρκία τη μία βασική γεωπολιτική μας διαφορά: την Οριοθέτηση Θαλασσίων Ζωνών, δηλαδή ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Μπορούμε να το κάνουμε, αλλά πρέπει να το κάνουμε μόνο από θέση ισχύος και όχι από θέση αδυναμίας», ενώ ξεκαθάρισε ότι η πολιτική της ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων θα συνεχιστεί, όπως θα συνεχιστεί και η πολιτική της ανάδειξης του ρόλου της Ελλάδας ως σημαντικού ενεργειακού παίκτη.

«Γι’ αυτό λοιπόν, αυτή η κάλπη της 25ης Ιουνίου έχει τόσο μεγάλη κρισιμότητα. Κι επειδή τίποτα δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένο, θα επαναλάβω πόσο σημαντική είναι η συνολική κινητοποίηση όλου του κομματικού μας μηχανισμού για τις επόμενες 18 μέρες. Διότι γνωρίζετε πολύ καλά ότι σε αυτές τις εκλογές μπορεί να έχουμε περισσότερα κόμματα τελικά στη Βουλή και όσο περισσότερα κόμματα έχουμε στη Βουλή, τόσο ανεβαίνει ο πήχης της αυτοδυναμίας», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξηγώντας παράλληλα ότι «μέσα από τις ισχυρές κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες τελικά στηρίζονται οι μεγάλες αλλαγές τις οποίες πρέπει να κάνουμε για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε στο δρόμο τον οποίο έχουμε πορευτεί αυτή την τετραετία. Και αυτό τελικά είναι το κρίσιμο ζητούμενο σε αυτή την κάλπη.»

«Στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε για κυβέρνηση, όχι για αντιπολίτευση»

Αναφερόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης, κυρίως σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το ποιος θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση.

«Τους απαντώ: ψηφίζουμε την 25η Ιουνίου για κυβέρνηση και όχι για αντιπολίτευση. Ψηφίζουμε για το ποιος θα είναι στο Μέγαρο Μαξίμου, ποιος θα διαχειριστεί τις κρίσιμες αποφάσεις της επόμενης τετραετίας. Ψηφίζουμε για το ποιος θα διαχειριστεί τους πολύ σημαντικούς πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ την επόμενη τετραετία, σημαντικά συμπληρωματικά χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία αυτή η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, στις εκλογές που έγιναν «δεν συνετρίβη μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. Συνετρίβη και μια ολόκληρη πολιτική φιλοσοφία και κουλτούρα: η τοξικότητα, οι ύβρεις, ο «πολακισμός», η χυδαιότητα. Δεν τα θέλουν αυτά άλλο οι Έλληνες, δεν τα θέλουν. Να το καταλάβουν πια, όλοι στην αντιπολίτευση».

Ο Πρόεδρος της ΝΔ συνομίλησε με ψαράδες στην Κεραμωτή Καβάλας
Ο Πρόεδρος της ΝΔ συνομίλησε με ψαράδες στην Κεραμωτή Καβάλας
Dimitris Papamitsos

«Η μείωση των φόρων οδηγεί στην ανάπτυξη»

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Κεραμωτής όπου τον υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Σταύρος Αρβανιτάκης και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, μονάδα επεξεργασίας και μεταποίησης αλλά και το πωλητήριο του Συνεταιρισμού.

Ο κ. Αρβανιτάκης ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στήριξη που προσέφερε την τελευταία τετραετία στον αλιευτικό κλάδο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σημειώνοντας πως για ό,τι δεσμεύτηκε προεκλογικά το 2019 αυτό έγινε πράξη, ενώ ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως πρόκειται για ένα έμπρακτο παράδειγμα του πώς η μείωση των φόρων οδηγεί στην ανάπτυξη και επεσήμανε τη σημασία των ποιοτικών προϊόντων και της τυποποίησής τους για την περαιτέρω ανάδειξη του ελληνικού πρωτογενούς τομέα.

Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Συνεταιρισμό Κεραμωτής
Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Συνεταιρισμό Κεραμωτής
Dimitris Papamitsos

«Εδώ είναι ένα έμπρακτο παράδειγμα, πώς η μείωση των φόρων οδηγεί στην ανάπτυξη. Σας μειώσαμε τους φόρους για την οργάνωση των παραγωγών, σας μειώσαμε τα μισθώματα κι εσείς μεγαλώνετε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος σε μέτρα στήριξης του κλάδου όπως η καθιέρωση χαμηλού φορολογικού συντελεστή 10% για τα αγροτικά συνεταιριστικά σχήματα, η μείωση στο 5%, από 10% που ήταν προηγουμένως, του ετήσιου μισθώματος εκτάσεων για τους αλιευτικούς συνεταιρισμούς και η δυνατότητα αύξησης της χωρητικότητας ή της ισχύος του κινητήρα των σκαφών.

Στη συνέχεια, πριν την αναχώρησή του για τη Θάσο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας περπάτησε στο λιμάνι της Κεραμωτής και συνομίλησε με αλιείς, καταστηματάρχες, κατοίκους αλλά και τουρίστες που επισκέπτονταν την περιοχή.

Κοντά στους πολίτες της Βόρειας Ελλάδας βρίσκεται από το πρωί ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
Κοντά στους πολίτες της Βόρειας Ελλάδας βρίσκεται από το πρωί ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
Dimitris Papamitsos

Δημοφιλή