Μητσοτάκης σε ΚΟ της ΝΔ: Η σκέψη μας είναι σε Βόλο και Εύβοια - Αιχμή για Κασσελάκη

«Άλλος ο τολμηρός ριζοσπαστισμός στην πολιτική πράξη και άλλος ο απλός και εύκολος εγκλωβισμός στο life style», το σχόλιο του πρωθυπουργού για τον Κασσελάκη.
Για τις καταστροφές, τις μεταρρυθμίσεις, τον Κασσελάκη -χωρίς να τον κατονομάσει- και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές μίλησε ο πρωθυπουργός στην ΚΟ της ΝΔ
Για τις καταστροφές, τις μεταρρυθμίσεις, τον Κασσελάκη -χωρίς να τον κατονομάσει- και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές μίλησε ο πρωθυπουργός στην ΚΟ της ΝΔ
Eurokinissi

Στην πρώτη συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας μετά τις εκλογές του Ιουλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε το μήνυμα για περισσότερη ενεργοποίηση και δουλειά, ενώ δεσμεύθηκε ότι το κράτος θα σταθεί δίπλα στους πληγέντες από τις φυσικές καταστροφές.

Ξεκινώντας με ένα σχόλιο προς τους κυρίους Γεωργιάδη και Σπανάκη, δηλαδή την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, που επέλεξαν να καθίσουν στα έδρανα του ΚΚΕ, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «τη θετική πορεία τις χώρας την σκιάζουν οι καταστροφές από την κλιματική κρίση και η εισαγόμενη ακρίβεια, ειδικά στα τρόφιμα, που πολιορκεί τα νοικοκυριά».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο θέμα των πλημμυρικών φαινομένων στη Θεσσαλία αλλά και στην Εύβοια.

«Η σκέψη μας είναι στο Βόλο και την βόρεια Εύβοια», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι το κράτος είναι παρών και ότι «θα σταθεί δίπλα στους πληγέντες για να ξαναφτιάξουν αυτό που έχασαν».

Ο πρωθυπουργός τόνισε την απόφαση του για γρήγορη υλοποίηση του προγράμματος της ΝΔ
Ο πρωθυπουργός τόνισε την απόφαση του για γρήγορη υλοποίηση του προγράμματος της ΝΔ
Eurokinissi

«Η κυβέρνηση θα ενοχοποιείται αυτόματα για ό,τι συμβαίνει»

Αφού σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η γρήγορη εφαρμογή του προγράμματος της δεύτερης θητείας, αναφέρθηκε στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που υλοποιούνται αλλά και σε αυτά που έχουν γίνει και που στηρίζουν την κοινωνία.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός μίλησε για τις αυξήσεις μισθών των δημοσίων υπαλλήλων που έχουν ήδη ψηφιστεί καθώς και την 4 αύξηση του κατώτατου μισθού που έρχεται σε λίγους μήνες. Επίσης αναφέρθηκε στην προσπάθεια αντιμετώπισης της ακρίβειας, με λήψη στοχευμένων μέτρων αλλά και στη βελτίωση της οικονομίας μέσα από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

«Η ΝΔ είναι η μόνη παράταξη που εγγυάται την ασφαλή πορεία του τόπου», σημείωσε ο πρωθυπουργός, ενώ εκτίμησε ότι «η κυβέρνηση θα ενοχοποιείται αυτόματα για ότι συμβαίνει. Αυτό είναι το κόστος της πολιτικής μας κυριαρχίας το οποίο πρέπει να αναλάβουμε».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι στόχος είναι η βελτίωση της λειτουργίας του κράτους και της καθημερινότητας των πολιτών, καταπολεμώντας παθογένειες που έρχονται από το παρελθόν και κάλεσε τους βουλευτές να συμμετέχουν ενεργά σε αυτή την προσπάθεια.

Παράλληλα μίλησε για δύο σημαντικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση και που συζητήθηκαν στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο και συγκεκριμένα στον τρόπο εκλογής των διοικήσεων στους φορείς του Δημοσίου, με τον πρωθυπουργό να υπογραμμίζει ότι θα λαμβάνονται υπόψη τα προσόντα του υποψήφιου και όχι οι κομματικές του γνωριμίες καθώς και στην αντιμετώπιση των εγκεφαλικών επεισοδίων που προωθεί το υπουργείο Υγείας, με δημιουργία 17 νέων εξειδικευμένων μονάδων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε στο θέμα των τομών που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση σε αυτή τη δεύτερη θητεία, καθώς είναι η εντολή που έχει λάβει από τον κόσμο που την ψήφισε. «Οι επιλογές μας μπορεί να ξεβολέψουν κάποιους αλλά θα ευνοήσουν τους πολλούς», τόνισε ενώ αναφερόμενος σε αντιδράσεις που μπορεί να υπάρξουν ξεκαθάρισε ότι «δεν συμβιβαζόμαστε, ούτε θα συγκυβερνήσουμε».

Μητσοτάκης για Κασσελάκη: «Άλλο ο εκσυγχρονισμός και άλλο ο μοντερνισμός»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση του πρωθυπουργού για την αξιωματική αντιπολίτευση και τον νέο της αρχηγό, Στέφανο Κασσελάκη, τον οποίο πάντως δεν ανέφερε ονομαστικά.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα είναι στη Βουλή αλλά οι θέσεις του κόμματος θα εκφράζονται από άμεσους συνεργάτες του όπως ο Παύλος Πολάκης και ο Νίκος Παππάς. «Είναι ενδιαφέρον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκφέρει λόγο μέσα από παλιές βραχνιασμένες φωνές», είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας παράλληλα λόγο για «σαθρά υλικά»

«Ο δημοκρατικός διάλογος περιμένει την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και του νέου του αρχηγού» σημείωσε στην συνέχεια σχολιάζοντας ότι είναι «άλλο ο εκσυγχρονισμός και άλλο ο μοντερνισμός».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «είναι διαφορετικές οι πραγματικές τάσεις στην κοινωνία, διαφορετικές στη μόδα ή στα κοινωνικά δίκτυα» και συμπλήρωσε ότι είναι «άλλος ο τολμηρός και δύσκολος ριζοσπαστισμός στην πολιτική πράξη και άλλος ο απλός και εύκολος εγκλωβισμός στο lifestyle».

Το μήνυμα για την ενεργοποίηση όλων των βουλευτών στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Το μήνυμα για την ενεργοποίηση όλων των βουλευτών στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Eurokinissi

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκλεισε την τοποθέτηση του κάνοντας αναφορά στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών και καλώντας τα μέλη της ΚΟ της ΝΔ «να βάλουν πλάτη».

«Την πολιτική μας κυριαρχία θα την εδραιώσουμε με τη δουλειά μας και μόνο»

Μετά την ομιλία του πρωθυπουργού, ακολούθησαν τοποθετήσεις βουλευτών της ΝΔ. Στη δευτερολογία του, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε το γεγονός ότι δεν υπήρξαν αναφορές των βουλευτών του κόμματος στην αντιπολίτευση.

«Δεν ασχοληθήκατε καθόλου με την αντιπολίτευση και καλά κάνατε. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η κοινωνία και να λύσουμε τα προβλήματα. Εμείς θα ασχοληθούμε με τις δικές μας προτεραιότητες. Δεν θέλω προσωπικές επιθέσεις. Την πολιτική μας κυριαρχία θα την εδραιώσουμε με τη δουλειά μας και μόνο. Με συνέπεια στην υλοποίηση του προγράμματος μας και των μεταρρυθμίσεων που θα βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών», φέρεται σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές να επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Δημοφιλή