Μπάιντεν: Η έκρηξη στο νοσοκομείο φαίνεται να έγινε «από την άλλη ομάδα», όχι από το Ισραήλ

Δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου κατά την επίσκεψή του στο Ισραήλ.
via Associated Press

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε πως η έκρηξη στο νοσομο «φαίνεται να έγινε από την άλλη ομάδα».

Ο Μπάιντεν δήλωσε «βαθιά λυπημένος και εξοργισμένος» από το συμβάν και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στον Νετανιάχου, πως «με βάση αυτά που έχω δει φαίνεται πως έγινε από την άλλη ομάδα, όχι από εσάς. Μα υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που δεν είναι βέβαιοι, οπότε πρέπει να ξεπεράσουμε πολλά».

Αναφερόμενος στην επίθεση της Χαμάς, έκανε λόγο για σφαγή και μίλησε για τους ομήρους, λέγοντας «φανταστείτε τι μπορεί να σκέφτονταν αυτά τα παιδιά που κρύβονταν από τη Χαμάς. Είναι πέρα από την κατανόησή μου». Ακόμη, χαρακτήρισε τη Χαμάς χειρότερη από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), λέγοντας πως «έχει διαπράξει κακά και θηριωδίες που κάνουν το ISIS κάπως πιο λογικό».

Τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν το Ισραήλ, λέγοντας στον Νετανιάχου πως «ανυπομονώ να συζητήσουμε για το τι θα συμβεί από εδώ και πέρα».

Ο Νετανιάχου είπε ότι ο πολιτισμένος κόσμος πρέπει να ενωθεί για να νικηθεί η Χαμάς όπως έγινε με το ISIS. «Θα νικήσουμε τη Χαμάς και θα απομακρύνουμε αυτή την απαίσια απειλή από τις ζωές μας» τόνισε, ενώ χαρακτήρισε «πραγματικό φίλο» τον Μπάιντεν.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είπε πως 1.400 Ισραηλινοί, «ίσως παραπάνω», δολοφονήθηκαν κατά την επίθεση της Χαμάς.

Δημοφιλή