Νάπολη: Γιος αφεντικού μαφίας σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών για to scudetto

Η αστυνομία ερευνά αν ο Βιτσέντζο Κοστάντζο πυροβολήθηκε από αντίπαλη φατρία ή αν πυροβολήθηκε κατά λάθος εν μέσω του πανζουλισμού για το πρωτάθλημα.
CIRO DE LUCA via Reuters

Ο 26χρονος γιος ενός φερόμενου ως αφεντικού της μαφίας σκοτώθηκε από πυροβολισμούς και περισσότεροι από εκατό άνθρωποι τραυματίστηκαν την Πέμπτη κατά τη διάρκεια ξέφρενων των πανηγυρισμών από τους οπαδούς της Νάπολι στη Νάπολη, μετά την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος της Serie A (γνωστό και ως scudetto) μετά από 33 ολόκληρα χρόνια.

Ο Βιτσέντζο Κοστάντζο, ο οποίος ήταν γνωστός στις αστυνομικές αρχές και «κουβαλούσε» επιβαρυμένο ποινικό μητρώο πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια των ατελείωτων πάρτι στους δρόμους που έλαβαν χώρα σε όλη την πόλη μετά την ανάδειξη της Νάπολι σε πρωταθλήτρια Ιταλίας.

Ήταν ο γιος του Μαουρίτσιο Κοστάντζο, ο οποίος θεωρείται από τους ερευνητές ως ηγετικό μέλος της ναπολιτάνικης μαφίας στο Ποντιτσέλι, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη διαμάχη μεταξύ των διάφορων φατριών. Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, άλλα τρία άτομα τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Βιτσέντζο Κοστάντζο πέθανε στο νοσοκομείο ως αποτέλεσμα των τραυμάτων που έφερε από τους πυροβολισμούς.

Οι εισαγγελείς και η αστυνομία Καραμπινιέρι της Νάπολης ερευνούν αν σκοτώθηκε σκόπιμα από αντίπαλη συμμορία ή αν ο θανάτος του προήλθε από ατύχημα. Σε πολλές πόλεις της νότιας Ιταλίας, όπως ακριβώς στην Κρήτη, δεν είναι ασυνήθιστο οι άνθρωποι να γιορτάζουν ρίχνοντας πυροβολισμούς στον αέρα.

Δεκάδες χιλιάδες οπαδοί πανηγύριζαν όλη τη νύχτα μετά την ισοπαλία 1-1 με την Ουντινέζε που εξασφάλισε τον τίτλο, πολλοί ανεμίζοντας σημαίες με την εικόνα του αείμνηστου Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος ήταν ο πρωταγωνιστής της Νάπολι όταν η πόλη κέρδισε το τελευταίο Scudetto το 1990.

Περισσότεροι από εκατό άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, μεταξύ των οποίων άνθρωποι με τραύματα στα χέρια από πυροτεχνήματα, τραύματα από μαχαιρώματα και τραύματα από πολυάριθμους καβγάδες. Μια 20χρονη γυναίκα βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση αφού χτυπήθηκε από αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια των εορτασμών στο Frattamaggiore στην επαρχία της Νάπολης. Τρεις αστυνομικοί υπέστησαν επίσης ελαφρά τραύματα.

Πηγή: Guardian

Δημοφιλή