Νέα Υόρκη: Αναβάλλεται και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Τραϊμπέκα

Παρά το γεγονός ότι η φετινή διοργάνωση ήταν προγραμματισμένη στα μέσα Απριλίου.
Roy Rochlin via Getty Images

Το Φεστιβάλ της Tραϊμπέκα δεν θα διεξαχθεί όπως είχε προγραμματιστεί, καθώς η σημαντική κινηματογραφική διοργάνωση -ένας εκ των τριών συνιδρυτών της οποίας είναι ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο- αναβάλλεται λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Το Φεστιβάλ (με έδρα το Μανχάταν της Νέας Υόρκης) το οποίο θα διεξαγόταν από τις 15 έως τις 26 Απριλίου, δεν θα πραγματοποιηθεί, όπως είχε σχεδιαστεί, αναφέρεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών.

«Ιδρύσαμε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Tribeca ως έναν τρόπο να θεραπεύσουμε την κοινότητά μας μετά τον όλεθρο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Ήμασταν αποφασισμένοι να ξεπεράσουμε τον φόβο και την ανησυχία μας με το να είμαστε μαζί. Είναι στο DNA μας να προχωράμε εμπρός, ενώ φροντίζουμε την κοινότητά μας», δήλωσε η συνιδρύτρια του Φεστιβάλ, Τζέιν Ρόζενταλ.

«Λάβαμε τη δύσκολη απόφαση να αναβάλουμε το 19ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Tribeca (15-26 Απριλίου) με βάση την ανακοίνωση του κυβερνήτη Άντριου Κουόμο ότι τα γεγονότα των 500 ατόμων και άνω απαγορεύονται λόγω της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού» συνεχίζεται. «Δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε την υγεία και την ασφάλεια του κοινού, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα τους φίλους μας και τους κινηματογραφιστές που προσβλέπουν στο Tribeca ως πλατφόρμα για να παρουσιάσουν το έργο τους στο κοινό. Θα σας ενημερώσουμε σύντομα για τα σχέδιά μας».

Δεν έχουν ανακοινωθεί προς το παρόν νέες ημερομηνίες διεξαγωγής στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πολίτες που ανησυχούν ότι πάσχουν από λοίμωξη του αναπνευστικού (πυρετό ή/και βήχα ή/και δύσπνοια) και ήρθαν σε επαφή με πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα ή/και έχουν ιστορικό ταξιδιού σε πληττόμενες χώρες θα πρέπει να επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ στο τηλ. 1135.

Προσοχή: Δεν θα πρέπει να επισκέπτονται ιδιωτικά ιατρεία, εφημερεύοντα νοσοκομεία, εξωτερικά ιατρεία κ.λπ. Ο ΕΟΔΥ θα μεριμνήσει για την διακομιδή τους σε νοσοκομεία αναφοράς του κορονοϊού. Χρήσιμες πληροφορίες εδώ.

Δημοφιλή