Νέα Υόρκη: Ένας 10χρονος έκανε τατουάζ, η μητέρα του συνελήφθη

Στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, πρέπει να είστε τουλάχιστον 18 ετών για να κάνετε τατουάζ.
Making tattoo on customers shoulder
Making tattoo on customers shoulder
da-kuk via Getty Images

Όταν τον περασμένο μήνα ένα αγόρι δέκα ετών μπήκε στο γραφείο της νοσοκόμας στο σχολείο του, στο Χάιλαντ της Νέας Υόρκης και της ζήτησε λίγη βαζελίνη, αυτή κάλεσε την αστυνομία.

Ο μικρός ήθελε να τη βάλει πάνω στο τατουάζ που έκανε στο χέρι του.

Το παιδί είχε κάνει το τατουάζ με την άδεια της μητέρας του από έναν γείτονα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Όμως, όπως αναδεικνύουν οι New York Times στη Νέα Υόρκη απαγορεύεται να κάνει τατουάζ κάποιος ανήλικος, ακόμη και με τη συναίνεση των γονιών του, αναφέρουν οι

Τόσο η μητέρα, η Κρίσταλ Τόμας, 33 ετών όσο και ο tattoo artist, ο Όστιν Σμιθ, 20 ετών, που δεν είχε άδεια, συνελήφθησαν και είναι αντιμέτωποι με κατηγορίες.

Η Τόμας δηλώνει υπέρ του ορίου ηλικίας για τα τατουάζ και λέει ότι έγινε παρεξήγηση, καθώς πίστευε ότι ο γιος της ζητούσε την άδειά της για να κάνει προσωρινό τατουάζ.

«Κανένα παιδί δεν πρέπει να κάνει τατουάζ», τόνισε.

Όσο για τον Σμιθ, δηλώνει μετανιωμένος. «Είναι το χειρότερο λάθος που έκανα στη ζωή μου. Νόμιζα ότι αν έχεις την άδεια των γονιών, μπορείς να κάνεις τατουάζ», λέει.

Στις ΗΠΑ, ορισμένες πολιτείες επιτρέπουν το τατουάζ σε ανήλικους που έχουν εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη των γονιών τους, ενώ σε άλλες υπάρχει κατώτατο όριο ηλικίας.

Ωστόσο, καθώς τα κοινωνικά ήθη γύρω από το τατουάζ αλλάζουν - σχεδόν οι μισοί από όλους τους millennials έχουν τατουάζ, σε σύγκριση με μόνο το 13% της γενιάς των boomer, σύμφωνα με μια έρευνα του 2015 από το Harris Poll.

Η περίπτωση του γιου της Κρίσταλ Τόμας δεν είναι η μοναδική:

-Το 2018 η Νίκι Ντίκινσον από το Οχάιο ανέβασε βίντεο που έγινε viral, στο οποίο κρατούσε τον γιο της, δέκα ετών, ενώ του έκαναν τατουάζ, στο σπίτι. Η μητέρα είχε βαρεθεί να την εκλιπαρεί ο γιος της να του το επιτρέψει, σύμφωνα με το ABC News.

Αν και δεν υπάρχει κατώτατο όριο ηλικίας στο Οχάιο, της απαγγέλθηκαν κατηγορίες λόγω των ανθυγιεινών συνθηκών υπό τις οποίες έγινε το τατουάζ και δικαστήριο της επέβαλε κοινωφελή εργασία.

-Το 2012, στη Βόρεια Καρολίνα μια μητέρα κατηγορήθηκε επειδή έκανε τατουάζ στον ώμο της κόρης της που ήταν μόλις 11 ετών. Ήταν μια καρδιά και η μητέρα είπε ότι της το ζήτησε η κόρη της, όμως, στη συγκεκριμένη πολιτεία το τατουάζ επιτρέπεται μόνο στους άνω των 18 ετών.

-Το 2010, ζευγάρι στην Τζόρτζια συνελήφθη επειδή τα έξι παιδιά τους- από 10 έως 17 ετών - είχαν τατουάζ σταυρούς, όπως και οι γονείς τους.

-Η περίπτωση του Γκακουάν, στην Τζόρτζια, ήταν διαφορετική. Το 2010 ο αδελφός του, ο Μάλικ, 12 ετών, σκοτώθηκε από αυτοκίνητο, ενώ τα δύο παιδιά έπαιζαν έξω από το σπίτι τους. Ο μικρός, 1ο ετών, ζήτησε από τη μητέρα του, Σαντέρα Νάπιερ, να κάνει ένα τατουάζ στο χέρι, στη μνήμη του αδελφού του, τον αριθμό 3, από τη φανέλα που φορούσε ο Μάλικ στη σχολική ομάδα μπάσκετ.

Στον δυτικό κόσμο, οι νόμοι απαγόρεύαν ειδικά στους ανηλίκους να κάνουν τατουάζ στα μέσα του 20ού αιώνα, δήλωσε ο Ματ Λόντερ, καθηγητής που ειδικεύεται στα τατουάζ στη Σχολή Φιλοσοφίας και Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο του Έσεξ στην Αγγλία.

Στο νέο του βιβλίο, «Painted People», ο Δρ Λόντερ παρουσιάζει μια σελίδα από έναν κατάλογο παιχνιδιών του 19ου αιώνα όπου μια μηχανή τατουάζ προσφέρεται προς πώληση μεταξύ των παιχνιδιών.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα