ΔΙΕΘΝΕΣ
12/04/2021 09:02 EEST

Νέο άγαλμα του Ιησού Προστάτη υψώνεται στην Βραζιλία, ψηλότερο από εκείνο του Ρίο ντε Τζανέιρο

Το νέο άγαλμα που το τοποθετήθηκε στην πόλη Ενκαντάδο, θα έχει ύψος 43 μέτρα.

Getty Images
Το νέο άγαλμα του Χριστού Προστάτη

Ένα νέο άγαλμα του Χριστού που χτίζεται στη Βραζιλία θα είναι ψηλότερο από το διάσημο άγαλμα του Ιησού Λυτρωτή στο Ρίο ντε Τζανέιρο, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.

Το νέο άγαλμα που το τοποθετήθηκε στην πόλη Ενκαντάδο στα νότια της χώρας, θα έχει ύψος 43 μέτρα, καθιστώντας το το τρίτο ψηλότερο άγαλμα του Ιησού στον κόσμο. Το κεφάλι και τα τεντωμένα χέρια προστέθηκαν ήδη στο σώμα του αγάλματος την περασμένη εβδομάδα. Το έργο έχει ξεκινήσει από το 2019.

Την ιδέα για το επιβλητικό άγαλμα εμπνεύστηκε ο τοπικός πολιτικός Αντροάλντο Κονζάτι, ο οποίος πέθανε τον Μάρτιο από Covid-19.

Getty Images
Το νέο άγαλμα του Χριστού Προστάτη

Το έργο 350.000 δολαρίων αναμένεται να ολοκληρωθεί αργότερα μέσα στο έτος, σύμφωνα με την οργάνωση της Ένωσης Φίλων του Χριστού. Χρηματοδοτείται από δωρεές από ιδιώτες και εταιρείες, προσθέτει η ένωση.

Η έκταση των χεριών του αγάλματος υπολογίζεται σε 36 μέτρα, ενώ προβλέπεται η δυνατότητα περιήγησης στο εσωτερικό του, με τους τουρίστες να μπορούν να παρακολουθήσουν τη θέα από ένα σημείο κοντά στο στέρνο του αγάλματος.

Getty Images
Το νέο άγαλμα του Χριστού Προστάτη

Το ψηλότερο άγαλμα του Ιησού βρίσκεται στην Ινδονησία και έχει ύψος 52,55 μέτρα και ακολουθεί ένας στην Πολωνία με ύψος 52,5 μέτρα. Το διάσημο άγαλμα στο Ρίο ντε Τζανέιρο έχει ύψος 38 μέτρα.

Υπάρχουν, ωστόσο, δεκάδες άλλα αγάλματα σε όλο τον κόσμο που είναι ψηλότερα, συμπεριλαμβανομένων πολλών της Παναγίας.

Πηγή: BBC