Νέο διοικητικό συμβούλιο στο Μορφωτικό Ιδρυμα Εθνικής Τραπέζης

Το απαρτίζουν διακεκριμένοι επιστήμονες, μέλη της Ακαδημίας Αθηνών και καθηγητές ΑΕΙ.
Μορφωτικό Ιδρυμα Εθνικής Τραπέζης
Μορφωτικό Ιδρυμα Εθνικής Τραπέζης
You Tube

Νέο διοικητικό συμβούλιο του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης, αναδείχτηκε μετά την παραίτηση του προηγούμενου. Το στελεχώνουν διακεκριμένοι επιστήμονες, μέλη της Ακαδημίας Αθηνών και καθηγητές ΑΕΙ.

Όπως ανακοινώθηκε, στο νέο, προσωρινό διοικητικό δυμβούλιο, που συγκροτήθηκε σε σώμα, συμμετέχουν ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Κώστας Μιχαηλίδης, ο οποίος προεδρεύει και του δ.σ.. του ΜΙΕΤ, η ομότιμη καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών Χρύσα Μαλτέζου, ο ομότιμος καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών Μιχάλης Τιβέριος, η συμμετοχή του οποίου εγκρίθηκε ήδη από το δ.σ., ο ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών Πασχάλης Κιτρομηλίδης, ο ιστορικός Δημήτρης Πόρτολος, συνιδρυτής του Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου και μέλος της Επιτροπής ΕΛΙΑ του ΜΙΕΤ, η αρχαιολόγος – βυζαντινολόγος Ασπασία Λούβη, η γενική διευθύντρια και μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας Χριστίνα Θεοφιλίδη, ο καθηγητής Πανεπιστημίου και γενικός διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας Γιώργος Τριανταφυλλάκης και ο επίσης γενικός διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας Παναγιώτης Δασμάνογλου.

Σε σχετική ανακοίνωση της Τράπεζας αναφέρεται: «Κατά τη διάρκεια μισού αιώνα η Εθνική Τράπεζα, σε συνεργασία με μεγάλες προσωπικότητες που συμμετείχαν στα ΔΣ του ΜΙΕΤ, χάραξε την πορεία τής προσφοράς του Ιδρύματος στον πολιτισμό και τα γράμματα. Μαζί, ανέδειξαν το ΜΙΕΤ σε έναν ξεχωριστό και σημαντικό θεσμό για τον τόπο μας. Σήμερα, με την καθοδήγηση ενός αναδιαρθρωμένου Διοικητικού Συμβουλίου, θα ανταποκριθεί στις σύγχρονες ερευνητικές, επιστημονικές και πολιτιστικές προκλήσεις».

Δείτε το τρέιλερ για τα 50 χρόνια δράσης του ΜΙΕΤ σε σκηνοθεσία Κλεώνης Φλέσσα:

Δημοφιλή