Νότια Κορέα: Ο απολογισμός των θυμάτων από τις πλημμύρες φθάνει τους 39 νεκρούς

Ο πρόεδρος Γιουν Σοκ-γελ διατάσσει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να σωθούν ζωές.
Από επειχείρηση διάσωσης στις 15 Ιουλίου 2023.
Από επειχείρηση διάσωσης στις 15 Ιουλίου 2023.
NurPhoto via Getty Images

Να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί η καταστροφή που προκάλεσαν οι πλημμύρες έπειτα από τις πολυήμερες καταρρακτώδεις βροχές διέταξε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σοκ-γελ , καθώς ο απολογισμός των θυμάτων των πλημμυρών έφθασε πλέον τους 39 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων 12 ανθρώπων που βρέθηκαν νεκροί σε υπόγεια σήραγγα η οποία πλημμύρισε.

Οι βροχές σφυροκοπούν κεντρικές και νότιες περιοχές της χώρας από την Πέμπτη, καθώς η περίοδος των βροχοπτώσεων, που συνήθως αρχίζει στα τέλη του Ιουνίου, φθάνει στην κορύφωσή της.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, άλλοι εννέα άνθρωποι αγνοούνται, ενώ 34 τραυματίστηκαν.

Ανάμεσα στα θύματα, τα 12 βρέθηκαν σε υπόγεια σήραγγα στην πόλη Τσόνγκτζου (κεντρικά), όπου συνολικά 16 οχήματα, ανάμεσά τους λεωφορείο, παγιδεύτηκαν εξαιτίας στιγμιαίας πλημμύρας μετά την κατάρρευση αναχώματος σε κοντινό ποταμό. Άλλοι εννιά άνθρωποι τραυματίστηκαν εκεί.

Ο κ. Γιουν, κατά τη διάρκεια έκτακτης διυπηρεσιακής συνεδρίασης την οποία συγκάλεσε για την αντιμετώπιση των πλημμυρών, έδωσε διαταγή να καταβληθούν όλες οι δυνατές προσπάθειες από τις αρχές για να σωθούν ζωές και δεσμεύτηκε πως θα υποστηριχθούν οι προσπάθειες για την αποκατάσταση, μεταξύ άλλων με την κήρυξη ζωνών καταστροφής στις πλημμυροπαθείς περιοχές.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Δημοφιλή