Ο Κουέντιν Ταραντίνο και η «μυστική προβολή» στις Κάννες

Θα είναι ο επίτιμος καλεσμένος στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών.
 (Photo by Hollywood To You/Star Max/GC Images)
(Photo by Hollywood To You/Star Max/GC Images)
Hollywood To You/Star Max via Getty Images

Ο Κουέντιν Ταραντίνο επιστρέφει στην Κρουαζέτ τέσσερα χρόνια μετά την πρεμιέρα της ταινίας του «Once Upon a Time in Hollywood» ως επίτιμος καλεσμένος στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών -όχι για την τελευταία του ταινία που ακόμη δεν είναι έτοιμη.

Όπως αποκάλυψαν οι διοργανωτές, θα παρουσιάσει μία «μυστική προβολή» στις 25 Μαΐου, στο πλαίσιο της οποίας ο βραβευμένος με τον Χρυσό Φοίνικα σκηνοθέτης πριν από 29 χρόνια για το θρυλικό «Pulp Fiction», θα μιλήσει για την αντι-ιστορία του κινηματογράφου, θέμα στο οποίο επικεντρώνεται το βιβλίο του «Cinema Speculation». Κάτι μεταξύ κριτικής κινηματογράφου, θεωρίας του σινεμά, ρεπορτάζ και προσωπικής ιστορίας, το βιβλίο είναι γραμμένο με το μοναδικό ύφος του Ταραντίνο και την οπτική του για το σινεμά.

Το Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών δημιουργήθηκε το 1969, μετά από εκτεταμένες αναταραχές, ως «αντιπρογραμματισμός ταινιών με ελεύθερο πνεύμα από όλο τον κόσμο». Ακριβώς, όπως χρόνια αργότερα στην Καλιφόρνια, «μια νέα γενιά κινηματογραφιστών πήγε κόντρα στο παλιό Χόλιγουντ», μέρος της οποίας ήταν ο Ταραντίνο.

Με πληροφορίες από The Hollywood Reporter

Δημοφιλή