Ο Μπλίνκεν δηλώνει πως στηρίζει Γαλλία στο Μουντιάλ εάν αποκλειστεί η ομάδα των ΗΠΑ

Μια λεπτομέρεια στο παρελθόν του ΥΠΕΞ ίσως να προδίδει την αδυναμία του στην εθνική Γαλλίας και να πρόκειται μόνο για μια διπλωματική δήλωση λόγω της επίσκεψης Μακρόν.
via Associated Press

Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλινκεν δηλώνει πως εάν η εθνική ομάδα της χώρας του αποκλειστεί στο Μουντιάλ θα στηρίξει την Γαλλία για το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου.

«Υποστηρίζω την ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά αν δεν μπορέσει να φτάσει μέχρι το τέλος και η Γαλλία καταφέρει να φτάσει ως εκεί... στην περίπτωση αυτή...«Allez Les Bleus!»», είπε ο Blinken στο France 2 TV, αναφερόμενος στους «Les Bleus» (οι Μπλε), που είναι το αντώνυμο της εθνικής Γαλλίας.

Διόλου τυχαίο βέβαια το σχόλιο του Μπλίνκεν, που θεωρείται ένας ικανός διπλωμάτης, ήρθε τη στιγμή που ο γάλλος πρόεδρος, Εμμανουέλ Μαρκόν βρίσκεται στην Ουάσιγκτον και την Πέμπτη είχε κατ΄ ιδίαν συνομιλία με τον αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

Η δήλωση του Μπλίνκεν λοιπόν ίσως ήταν μια εναλλακτική διπλωματική...προσέγγιση προς τον υψηλό προσκεκλημένο στον Λευκό Οίκο και φυσικά προς τους Γάλλους.

Δεν αποκλείεται όμως να μην ήταν μόνο μια καλά υπολογισμένη, διπλωματική δήλωση αλλά και η έκφραση μιας ειλικρινούς προσωπικής επιθυμίας αφού, όπως αναφέρει το Reuters, ο Μπλίνκεν πέρασε μεγάλο μέρος της παιδικής του ηλικίας στο Παρίσι.

Σε κάθε περίπτωση το μήνυμα ελήφθη. Άγνωστο βέβαια είναι εάν επετεύχθη και ο στόχος.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα