Ο Νίκολας Κέιτζ θέλει να αποσυρθεί από το σινεμά «μετά από 3 - 4 ταινίες»

«Νιώθω ότι έχω πει λίγο πολύ αυτό που είχα να πω στον κινηματογράφο. Και θα ήθελα να φύγω στο ζενίθ και να πω ”αντίο”». Τι δήλωσε για τα παιδιά του.
(Photo by Charles Sykes/Invision/AP)
(Photo by Charles Sykes/Invision/AP)
via Associated Press

Το όνειρο του Νίκολας Κέιτζ είναι να αποχωρήσει από τον κινηματογράφο με μία «κορυφαία στιγμή». Όπως δήλωσε στο Uproxx είναι έτοιμος να πει «αντίο» στη μεγάλη οθόνη και θα επιλέξει να δουλέψει στο εξής στην τηλεόραση.

«Μου αρέσει να παραμένω φρέσκος. Θέλω να πω, μου αρέσει να αλλάζω. Θέλω να τα κάνω όλα», είπε ο Κέιτζ. «Και νιώθω ότι τα έχω κάνει, σε αυτό το σημείο -μετά από 45 χρόνια που το κάνω αυτό, με περισσότερες από 100 ταινίες- νιώθω ότι έχω πει λίγο πολύ αυτό που είχα να πω στο σινεμά. Και θα ήθελα να φύγω στο ζενίθ και να πω ”αντίο”».

Ο Κέιτζ πρόσθεσε: «Νομίζω ότι πρέπει να κάνω ίσως τρεις ή τέσσερις ταινίες ακόμη πριν αποχωρήσω, και μετά ελπίζω να αλλάξω φορμά και να πάω σε κάποιο άλλο πεδίο για να εκφράσω την υποκριτική μου. Θέλω να φύγω σε μία κορυφαία στιγμή μου όπως είναι το “Dream Scenario”. Αλλά έχω κι άλλες υποχρεώσεις που πρέπει να εκπληρώσω, οπότε θα δούμε τι θα γίνει» και συνέχισε: «Με ενδιαφέρει πολύ το immersion streaming σε τηλεοπτική σειρά επεισοδίων. Έχω δει πράγματα που μπορούν να γίνουν τώρα και δίνεται στους χαρακτήρες ο χρόνος για να εκφραστούν. Είδα τον Μπράιαν Κράνστον να κοιτάζει μια βαλίτσα για μια ώρα σε ένα επεισόδιο του “Breaking Bad”. Δεν έχουμε χρόνο να το κάνουμε αυτό σε μια ταινία μεγάλου μήκους, οπότε ίσως η τηλεόραση να είναι το επόμενο καλύτερο βήμα για μένα. Θα δούμε».

«Το μόνο πράγμα που δεν έχω κάνει πραγματικά είναι το Μπρόντγουεϊ και δεν έχω κάνει τηλεοπτική σειρά», είπε ο Κέιτζ. «Έκανα έναν πιλότο που δεν τον πήραν, αλλά νομίζω ότι θέλω να δοκιμάσω κάτι άλλο. [...] Αυτός είναι ένας νέος κόσμος για μένα. Δεν έβλεπα τηλεόραση. Ο γιος μου, με μύησε σ′ αυτό και σκέφτηκα, εντάξει, υπάρχει κάτι εδώ».

«Γίνομαι 60 χρονών τον επόμενο μήνα και ο πατέρας μου πέθανε στα 75. Ετσι, αν είμαι τυχερός, θα έχω περισσότερα χρόνια από εκείνον, αλλά δεν ξέρω. Και τι θα κάνω με τα επόμενα 15 μου χρόνια; Τι είναι σημαντικό; Αυτό που είναι σημαντικό για μένα είναι τα παιδιά μου και εγώ έχω μια κόρη. Και αν μπορέσω να βρω μια σειρά που να γυρίζεται σε ένα μέρος όπου δεν χρειάζεται να φεύγω συνέχεια, μπορούμε να είμαστε όλοι μαζί. Αυτό, σε προσωπικό επίπεδο, θα ήταν υπέροχο».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ, Variety