Ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας πλήρωσε 4,4 εκατ. ευρώ σε οφειλόμενους φόρους

Πρόκειται για την δεύτερη καταβολή τους τελευταίους μήνες.

Ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος, ο οποίος έφυγε από τη χώρα τον Αύγουστο εν μέσω σκανδάλων, κατέβαλε το ποσό των 4,4 εκατομμυριών ευρώ σε φόρους που χρωστούσε στο Ισπανικό δημόσιο, δήλωσε ο δικηγόρος του την Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου.

Αυτή ήταν η δεύτερη καταβολή που έγινε από τον πρώην μονάρχη τους τελευταίους μήνες.

Ο διακανονισμός ύψους 4,4 εκατομμυρίων ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των τόκων και των προστίμων, βασίστηκε σε δασμούς που σχετίζονται με ταξίδια και άλλα έξοδα που πληρώθηκαν από ένα ίδρυμα από το οποίο επωφελήθηκε, δήλωσε ο δικηγόρος Χαβιέ Σάντσεζ - Χούνκο.

Τον Δεκέμβριο, ο Χουάν Κάρλος πλήρωσε στην εφορία περισσότερα από 678.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων τόκων και προστίμων, τα οποία, αφορούσαν, σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais, παράνομες συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες, προκειμένου να μπορέσει να έχει δικαίωμα εισόδου στην χώρα, χωρίς να συλληφθεί.

Η Εισαγγελία του Ανώτατου Δικαστήριου της Ισπανίας έχει ξεκινήσει αρκετές έρευνες για τις επιχειρηματικές συναλλαγές του Χουάν Κάρλος, ανάμεσα τους και εκείνων που συνδέονται με την σύμβαση τρένων υψηλής ταχύτητας στη Σαουδική Αραβία.

Ερωτώμενη για τον Χουάν Κάρλος, η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κάρμεν Κάλβο, είπε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να σχολιάσει οποιαδήποτε σχέση πολιτών με την εφορία, αλλά πρόσθεσε: «Κανείς δεν επιτρέπεται να παραβιάσει το νόμο. Αυτό το σχόλιο είναι ακόμη πιο σχετικό σήμερα».

Να σημειωθεί ότι ο πρώην βασιλιάς έχει βρεί καταφύγιο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Δημοφιλή