Ο σκοτεινός «The Batman» του Ρόμπερτ Πάτινσον και η Catwoman της Ζόι Κράβιτς: Το νέο τρέιλερ

Τι αποκαλύπτει το νέο υλικό της ταινίας του Ματ Ριβς.

Η Warner έδωσε στη δημοσιότητα νέο υλικό από τον «The Batman» του Ρόμπερτ Πάτινσον το περασμένο Σάββατο στο DC FanDome, ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του πρώτου teaser.

Κι ενώ έχουμε δει τη Γκόθαμ Σίτι άπειρες φορές στο παρελθόν, ποτέ δεν έμοιαζε τόσο απειλητική και επικίνδυνη όσο στην νέα ταινία, με τον Μπάτμαν να συναντά πολλά γνωστά πρόσωπα μεταξύ αυτών τον Ρίντλερ (Πολ Ντέινο), την Catwoman (Ζόι Κράβιτς) και τον Όσβαλντ Κόμπλποτ, τον γνωστό Πιγκουίνο (Κόλιν Φάρελ, ναι, κάτω από όλα τα προσθετικά είναι ο διάσημος Ιρλανδός ηθοποιός).

Στην ταινία του Ματ Ριβς, η αφήγηση βρίσκει τον «σταυροφόρο» με την κάπα στον δεύτερο χρόνο της δράσης του, σε αντίθεση με την ιστορία του σχετικά έμπειρου ήρωα που υποδύθηκε ο Μπεν Άφλεκ. Ωστόσο, από την εμφάνιση και το ύφος του, ο Μπρους Γουέιν του Πάτινσον δεν δείχνει «νεοσύλλεκτος» στην καταπολέμηση του εγκλήματος.

Στο τρέιλερ η βία είναι πιο έντονη παρά ποτέ, με τον Μπάτμαν να χτυπάει και να ρίχνει κάτω τους κακούς προκειμένου να σβήσει τη δίψα του για εκδίκηση κι όλα αυτά με σχετική ευκολία, φορώντας το νέο αλεξίσφαιρο κοστούμι του.

«Ο φόβος είναι εργαλείο» ακούγεται να λέει ο Μπρους, καθώς το σύμβολο του Μπάτμαν πλανάται πάνω από τη Γκόθαμ Σίτι στην αρχή του τρέιλερ. «Όταν αυτό το φως χτυπά τον ουρανό, δεν είναι απλά μια κλήση. Είναι μια προειδοποίηση».

Μιλώντας για την ταινία, ο Ριβς είπε ότι είναι «μία σχεδόν νουάρ εκδοχή ενός Μπάτμαν ντετέκτιβ», με το τρέιλερ να επιβεβαιώνει τις προθέσεις του σκηνοθέτη καθώς ο ήρωας δείχνει αποφασισμένος να ακολουθήσει τα ίχνη του μυστηριώδους Ρίντλερ, που είναι και ο κεντρικός απειλητικός χαρακτήρας στην ιστορία.

Το τρέιλερ έχει αρκετές σκηνές του γοητευτικού Μπάτμαν - Πάτινσον, αλλά είναι η Κράβιτς ως Σελίνα Κάιλ που κλέβει την παράσταση, όταν του λέει με κουλ ύφος «Μπορώ να φροντίσω τον εαυτό μου».

«Δεν θέλω [η Σελίνα] να είναι μια ιδέα, θέλω να είναι ένας πραγματικός άνθρωπος σε μια πραγματική κατάσταση σε μια πραγματική πόλη που προσπαθεί να επιβιώσει και να αντιδράσει στον πόνο της», είπε η Κράβιτς για τον χαρακτήρα που υποδύεται κατά τη διάρκεια πάνελ στο DC FanDome, σύμφωνα με το Variety.

Μαζί με τον Μπάτμαν του Ματ Ριβς, κυκλοφόρησε και το πρώτο επίσημο τρέιλερ του «The Flash» με τον Έζρα Μίλερ στον ρόλο του τίτλου. Στα τελευταία δευτερόλεπτα βλέπουμε τον Μάικλ Κίτον -ο οποίος υποδύθηκε τον Μπάτμαν στην εκδοχή του Τιμ Μπάρτον πριν από τριάντα χρόνια-, να κάνει ένα πέρασμα, ενώ στην ταινία θα δούμε ξανά και τον Μπεν Άφλεκ - Μπρους Γουέιν.

Η ταινία «The Batman» θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 4 Μαρτίου 2022, ενώ το «The Flash» στις 4 Νοεμβρίου του ίδιου έτους.