Ο τελευταίος «χορός» νεογέννητης καμηλοπάρδαλης

Ένας άνισος αγώνας επιβίωσης στο πάρκο προστασίας άγριας φύσης Μασάι Μάρα της Κένυα.
LOADINGERROR LOADING

Μια νεογέννητη καμηλοπάρδαλη κατάφερε προς στιγμή να ξεγελάσει το θάνατο μετά από διαδοχικές επιθέσεις που δέχτηκε από λιοντάρι στο πάρκο προστασίας άγριας φύσης Μασάι Μάρα της Κένυα.

Στο βίντεο των Ντον Χάινεκε και Ράστομ Φραμτζί, για λογαριασμό του Latest Sightings, το λιοντάρι ακολουθεί την νεογέννητη καμηλοπάρδαλη με την μητέρα της, στην οποία επιτίθεται και την αρπάζει από τον λαιμό, μόλις εκείνη χάνει την ισορροπία της και πέφτει σε χαντάκι.

Αν και το λιοντάρι την έσειρε για μεγάλη απόσταση η νεογέννητη καμηλοπάρδαλη κατάφερε να επιζήσει. Η μητέρα προσπάθησε κατ’επανάληψη να σώσει το παιδί της και τελικά τα κατάφερε, με το λιοντάρι να αναγκάζεται να αφήσει στην όχθη ποταμού την μικρή καμηλοπάρδαλη.

«Σε αυτό το σημείο, πιστεύαμε ότι ήταν 100% νεκρή», είπε ο Ντον Χάινεκε στο Latest Sightings. «Προς έκπληξη όλων, σηκώθηκε, αλλά όχι για πολύ, καθώς κατέληξε να βρει ασφάλεια μέσα στο ποτάμι όπου αποκοιμήθηκε από την εξάντληση και πνίγηκε. Ήταν ένας άνισος αγώνας επιβίωσης που ποτέ δεν είχαμε δεί στο παρελθόν».

Σύμφωνα με το Ranger Planet, τα λιοντάρια τείνουν να επικεντρώνουν τις επιθέσεις τους σε καμηλοπαρδάλεις που είναι άρρωστες ή μικρές σε ηλικία.

Περίπου 3 στις 4 καμηλοπαρδάλεις δεν ενηλικιώνονται λόγω επιθέσεων λιονταριών και άλλων σαρκοφάγων ζώων. Δυστυχώς αυτή η νεογέννητη καμηλοπάρδαλη πάλεψε σκληρά για να αποτελέσει εξαίρεση, αλλά είχε ήδη υποστεί πάρα πολλά τραύματα από το λιοντάρι.

Δημοφιλή