Ο Τίμοθι Σαλαμέ κι όταν ο Μπομπ Ντίλαν πήγε στη Νέα Υόρκη με δύο δολάρια στην τσέπη

Η βιογραφική ταινία για τον Ντίλαν που είχε ανακοινωθεί το 2020, αρχίζει γυρίσματα το καλοκαίρι και ο σκηνοθέτης Τζέιμς Μάνγκολντ έδωσε νέες πληροφορίες.
(Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)
(Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)
Pascal Le Segretain via Getty Images

Το 2023 εξελίσσεται σε μία σπουδαία χρονιά για τον Τζέιμς Μάνγκολντ. Τον Μάιο θα βρίσκεται στις Κάννες για την παγκόσμια πρεμιέρα του «Indiana Jones and the Dial of Destiny» με τον Χάρισον Φορντ, πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε ότι θα σκηνοθετήσει τη μία από τις τρεις νέες ταινίες «Star Wars», με την ιστορία του πρώτου Τζεντάι, ενώ θα συνεργαστεί με τον Τζέιμς Γκαν και τα DC Studios στην ταινία «Swamp Thing». Κι εκτός όλων των άλλων, το καλοκαίρι θα κάνει τα γυρίσματα της βιογραφικής ταινίας για τον Μπομπ Ντίλαν «A Complete Unknown» με πρωταγωνιστή τον Τίμοθι Σαλαμέ.

Μάνγκολντ και Σαλαμέ ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους για την ταινία, που είχε αρχικό τίτλο «Going Electric», το 2020. Όπως είχε γίνει τότε γνωστό, η ταινία αφορά τα νεανικά χρόνια του Ντίλαν ως ίνδαλμα της φολκ και τις αντιδράσεις όταν εισήγαγε στοιχεία της ροκ στα άλμπουμ «Bringing It All Back Home» και «Highway 61 Revisited».

Μιλώντας στο Collider, ο Μάνγκολντ αποκάλυψε τώρα ότι στην ταινία, τα γυρίσματα της οποίας θα αρχίσουν τον Αύγουστο, ο Σαλαμέ θα τραγουδήσει ο ίδιος τα τραγούδια του Ντίλαν.

Μπομπ Ντίλαν, Ιανουάριος 1974, Σικάγο. (AP Photo/Fred Jewell)
Μπομπ Ντίλαν, Ιανουάριος 1974, Σικάγο. (AP Photo/Fred Jewell)
via Associated Press

«Είναι μια καταπληκτική περίοδος στην αμερικανική κουλτούρα», είπε ο Μάνγκολντ. «Η ιστορία ενός νεαρού, του 19χρονου Μπομπ Ντίλαν, ο οποίος έρχεται στη Νέα Υόρκη με περίπου δύο δολάρια στην τσέπη του και κάνει παγκόσμια αίσθηση μέσα σε τρία χρόνια -για πρώτη φορά αγκαλιάζεται από τους τραγουδιστές της folk μουσικής στη Νέα Υόρκη και στη συνέχεια, φυσικά, κάπως τους ξεπερνά από ένα σημείο και μετά, καθώς το αστέρι του ανατέλλει πέρα από την προσδοκία. Είναι μια τόσο ενδιαφέρουσα αληθινή ιστορία και μια τόσο ενδιαφέρουσα στιγμή στην αμερικανική σκηνή».

Ο Τζέιμς Μάνγκολντ είχε υπογράψει τη βιογραφική ταινία για τον Τζόνι Κας «Walk the Line» που θεωρείται από πολλούς ως μία από τις καλύτερες ταινίες του είδους, με τη Ριζ Γουίδερσπουν να κερδίζει Όσκαρ για την ερμηνεία της και τον Χοακίν Φίνιξ υποψηφιότητα Α΄ Ανδρικού Ρόλου.

Με πληροφορίες από Indiewire