Οι ενημερώσεις των Windows 10 δεν θα είναι δωρεάν μετά το 2025

Μπορείτε επίσης να διατηρήσετε τα Windows 10 και να μην πληρώσετε για τις ενημερώσεις, αλλά αυτό σας αφήνει ευάλωτους σε ιούς.
via Associated Press

Τα Windows 10 δυστυχώς φτάνουν στο τέλος του κύκλου ζωής τους. Το 2025, το λειτουργικό σύστημα της Microsoft δεν θα λαμβάνει πλέον δωρεάν ενημερώσεις και υποστήριξη.

Σύμφωνα με μια ανάρτηση ιστολογίου από τη Microsoft την Τρίτη, από τις 14 Οκτωβρίου 2025, η εταιρεία θα αρχίσει να χρεώνει για ενημερώσεις ασφαλείας των Windows 10. Ο συλλογισμός είναι αρκετά απλός.

Τα Windows 10 είναι σχεδόν μια δεκαετία παλιά σε αυτό το σημείο και η Microsoft δεν είναι πρόθυμη να δώσει πλήρη υποστήριξη σε πιθανά τρία λειτουργικά συστήματα.

Καθώς καταργεί σταδιακά τα Windows 10, η εταιρεία ελπίζει να δελεάσει τους χρήστες να μεταβούν στα Windows 11, τα οποία είναι δωρεάν για κατάλληλους υπολογιστές αυτή τη στιγμή, αναφέρει το Mashable.

Εάν θέλετε να κάνετε αναβάθμιση στα Windows 11 αυτήν τη στιγμή, είναι εύκολο και δωρεάν. Κυκλοφόρησε το 2021, δεν είναι το πιο επαναστατικό λειτουργικό σύστημα Windows που υπάρχει, αλλά είναι κατάλληλο για όσους αναζητούν μια αλλαγή - αλλά όχι πάρα πολύ μεγάλη αλλαγή.

Μπορείτε επίσης να διατηρήσετε τα Windows 10 και να μην πληρώσετε για τις ενημερώσεις, αλλά αυτό σας αφήνει ευάλωτους σε ιούς.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, το 2025 είναι αρκετά μακριά, οπότε δεν χρειάζεται να λάβετε απόφαση τώρα. Η Microsoft δεν κατέστησε σαφές πόσο θα χρεώσει για μελλοντικές ενημερώσεις.

Δημοφιλή