Οι γυναίκες γκρινιάζουν για τα νέα iPhone: «Η Apple δεν μας σκέφτεται καθόλου»

Οι γυναίκες γκρινιάζουν για τα νέα iPhone: «Η Apple δεν μας σκέφτεται καθόλου»
Bloomberg via Getty Images

Μπορεί εκατομμύρια κόσμου να ενθουσιάστηκε με την κυκλοφορία των νέων μοντέλων iPhone, όμως υπάρχει και μια κατηγορία που είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένη με την Apple και τις επιλογές της.

Όπως γράφει σε ρεπορτάζ της η Telegraph, φεμινίστριες εκφράζουν το παράπονο ότι τα νέα iPhone είναι υπερβολικά μεγάλα για τα γυναικεία

χέρια. Μάλιστα, εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους προς την εταιρεία λόγω της επικείμενης διακοπής κυκλοφορίας του μοντέλου SE, καθώς έχει τη μικρότερη οθόνη και τις βολεύει στον χειρισμό.

Με επιχείρημα ότι το μέσο γυναικείο χέρι είναι μικρότερο από το μέσο ανδρικό χέρι κατά μία ίντσα και ότι το iPhone SE ήταν ιδανικό για το γυναικείο χέρι, με πλάτος οθόνης 4 ίντσες, οι εν λόγω φεμινίστριες θεωρούν ότιη Apple δεν τις σκέφτεται καθόλου. Μια εξ αυτών, η Caroline Criado Perez, έφτασε στο σημείο να διαμαρτυρηθεί για τραυματισμούς στον καρπό λόγω του μεγάλου μεγέθους του iPhone6.

«Πράγματι κάνει κακό στα χέρια των γυναικών. Οι γυναίκες αγοράζουν περισσότερα iPhones από τους άνδρες - απλώς η Apple δεν σχεδιάζει έχοντας υπόψη της τη γυναικεία ανατομία» δηλώνει η Caroline Criado Perez στη Daily Mail.

H Jess Phillips, συμπληρώνει: «Θα πρέπει να είμαστε εξαγριωμένες, πληρώνουμε εξίσου πολλά χρήματα γι ’αυτό, όσα και οι άνδρες, για ένα προϊόν που δεν λειτουργεί καλά για μας».

Ανάμεσα στις διαμαρτυρόμενες και η καθηγήτρια-αρθρογράφος των NYTimes Zeynep Tufekci, η οποία εξέφρασε την απογοήτευση της σε αναρτήσεις της στο twitter.

Η Sophie Walker, επικεφαλής του Κόμματος Ισότητας των Γυναικών στη Μεγάλη Βρετανία δήλωσε στη Telegraph ότι «στα βρετανικά γραφεία της Apple, υπάρχει μισθολογικό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών, με τις γυναίκες να έχουν μέσο μισθό κατά 24% μικρότερο από τον μέσο ανδρικό μισθό. Επίσης, τα μπόνους ανδρών είναι 57% υψηλότερα από τα γυναικεία. Θεωρείτε ότι ρωτάνε τις γυναίκες όταν αποφασίζουν για το σχεδιασμό; Δεν νομίζω».

Πόσο έχει αλλάξει το μέγεθος του iPhone ανά μοντέλο

iPhone x - 5.8 ίντσες
iPhone x MAX - 6.5 ίντσες
iPhone xR - 6.1 ίντσες
iPhone SE - 4 ίντσες
iPhone 6 - 4.7 ίντσες
iPhone 6 plus- 5.5 ίντσες

Δημοφιλή