Οικιακή βοηθός υπνώτιζε και λήστευε ηλικιωμένους

Είναι στη χώρα μας από το 2018 και οι αρχές εκτιμούν ότι τα θύματά της είναι περισσότερα από τα ήδη τέσσερα που έχουν εντοπιστεί.
Φωνογραφία αρχείου
Φωνογραφία αρχείου
krisanapong detraphiphat via Getty Images

Έβρισκε τα θύματά της μέσω αγγελιών. Στόχευε ηλικιωμένους, οι οποίοι αναζητούσαν αποκλειστική οικιακή βοηθό, αλλά εκείνη ήθελε να τους αρπάξει ό,τι πολύτιμο είχαν. Η 47χρονη, υπήκοος Γεωργίας, έβρισκε τρόπο να κερδίζει την εμπιστοσύνη των θυμάτων της από την πρώτη κιόλας επαφή και την πρώτη μέρα έθετε σε εφαρμογή το σχέδιό της.

Σύμφωνα με την έρευνα των στελεχών του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας, η 47χρονη δήλωνε πάντοτε ψευδή στοιχεία, υπνώτιζε τους ηλικιωμένους, άρπαζε χρήματα και κοσμήματα και γινόταν καπνός.

Μέχρι αυτήν την ώρα, τα στελέχη της Ασφάλειας έχουν διαπιστώσει ότι η 47χρονη κρύβεται πίσω από τέσσερις ληστείες σε Πειραιά, Άγιο Δημήτριο, Αθήνα και Νέα Ερυθραία, απ’ όπου άρπαξε κοσμήματα συνολικής αξίας 64.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί, όμως, τώρα ξεκινούν την έρευνά τους, καθώς υπολογίζουν ότι η συλληφθείσα είναι στη χώρα μας από το 2018 και πιστεύουν ότι τα θύματά της είναι πολλά περισσότερα.

Ανοίγουν φακέλους με κλοπές, ληστείες, ακόμα και αιφνιδίους θανάτους, επειδή φοβούνται μήπως κάποιος ηλικιωμένος απεβίωσε από το υπνωτικό, που του χορήγησε, αλλά κανένας δεν το φαντάστηκε σε πρώτο χρόνο.

Αναμένεται, μάλιστα, να δημοσιοποιήσουν τη φωτογραφία της, μήπως και την αναγνωρίσουν άλλοι παθόντες, ενώ περιμένουν και τα αποτελέσματα από το χημείο του κράτους, καθώς κατά την έρευνα στο σπίτι της εντόπισαν χάπια και σκευάσματα σε υγρή μορφή, ενώ σε μία από τις διαπιστωμένες ληστείες, είχαν κρατήσει και το υπόλειμμα του καφέ, στον οποίο είχε ρίξει το υπνωτικό.