22ΟΣ ΑΙΩΝΑΣ
20/07/2021 17:48 EEST | Updated 20/07/2021 21:45 EEST

Ολοκλήρωσε με τυμπανοκρουσίες το πρώτο του ταξίδι στο διάστημα ο Τζεφ Μπέζος

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και τρεις ακόμη συνταξιδιώτες πραγματοποίησαν ένα ταξίδι 11 λεπτών στο διάστημα.

Anadolu Agency via Getty Images
O Τζεφ Μπέζος μαζί με τον αδερφό του Μαρκ, τον 18χρόνο Ολιβερ Ντέιμεν και τον 82χρονο Ουόλι Φανκ εξέρχονται από την κάψουλα Blue Originâs ύστερα από την προσγείωση τους στην έρημο του Τέξας (Photo by Blue Origin/Anadolu Agency via Getty Images)

Με επιτυχία στέφθηκε η πολυδιαφημισμένη πρώτη πτήση του πλουσιότερου ανθρώπου στο διάστημα. Ο Τζεφ Μπέζος μαζί με άλλα τρία μέλη του πληρώματος “πέταξε” στο διάστημα με την κάψουλα «New Shepard» της εταιρίας του Blue Origin και “επέστρεψε” στη Γη στις 16:23 (ώρα Ελλάδας), περίπου 10 λεπτά μετά την εκτόξευσή του. 

Πρόκειται για μια ιστορική υποτροχιακή πτήση, που συμβάλλει με τη σειρά της στην έναρξη μιας νέας εποχής για τον ιδιωτικό, εμπορικό διαστημικό τουρισμό. Πάντως ο Μπέζος ήταην ο δεύτερος δισεκατομμυριούχος μετά τον Ρίτσαρντ Μπράνσον που πήγε στο διάστημα. 

Anadolu Agency via Getty Images

 Η κάψουλα που μετέφερε τον 57χρόνο μεγιστάνα και άλλους τρεις συνταξιδιώτες του προσγειώθηκε στην έρημο του Τέξας, έπειτα από μια πτήση διάρκειας σχεδόν 10 λεπτών, όπου ξεπέρασε το ύψος των 100 χιλιομέτρων, πέραν της γραμμής Κάρμαν, του διεθνώς αναγνωρισμένου ορίου μεταξύ της γήινης ατμόσφαιρας και του διαστήματος.

Anadolu Agency via Getty Images

Το διαστημόπλοιο New Shepard απογειώθηκε από τη διαστημική βάση της εταιρείας στην έρημο του Τέξας στις 08.11 τοπική ώρα (16.11 ώρα Ελλάδας) με καθυστέρηση λίγων λεπτών από το προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα.

Anadolu Agency via Getty Images
Anadolu Agency via Getty Images

Ο Μπέζος κατά την έξοδό του από το σκάφος φόραγε καουμπόικο  καπέλο και μπλε διαστημική στολή μοιράζοντας high five στους υπαλλήλους του.  

Τζεφ Μπέζος: Άναυδος από την ομορφιά και ευθραυστότητα της Γης

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Τζεφ Μπέζος δήλωσε πως έμεινε «άναυδος» από την «ομορφιά και την ευθραυστότητα» της Γης, αντικρίζοντας τον μπλε πλανήτη από το διάστημα, σήμερα, κατά τη διάρκεια της πτήσης του με το διαστημόπλοιο της εταιρείας του Blue Origin.

«Όλοι εκείνοι που βρέθηκαν στο διάστημα είπαν ότι αυτό τους άλλαξε και ότι έμειναν έκπληκτοι, άναυδοι από τη Γη και την ομορφιά της, αλλά επίσης από την ευθραυστότητά της κι εγώ συμφωνώ απολύτως», είπε ο ιδρυτής της Amazon, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, μετά την πτήση του σε ύψος άνω των 100 χιλιομέτρων.

Η Γη «είναι ένα μικρό, εύθραυστο πράγμα και όταν εξελισσόμαστε σε αυτόν τον πλανήτη, προκαλούμε ζημιές», σημείωσε ο μεγιστάνας.

«Είναι κάτι που αναγνωρίζουμε, όμως είναι άλλο πράγμα να βλέπουμε ιδίοις όμασι σε ποιο βαθμό είναι τόσο εύθραυστη».

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ