Οσκαρ: Το φλερτ της Γιουν Γιου-τζουνγκ με τον Μπραντ Πιτ μετά την ιστορική νίκη της

Η ηλικίας 73 ετών ηθοποιός τιμήθηκε με το Όσκαρ Β΄ Γυναικείου Ρόλου.
Pool via Getty Images

Η Γιουν Γιου-τζουνγκ συνέχισε το σερί των επιτυχιών της καταγράφοντας μία ιστορική νίκη στα 93α Βραβεία Όσκαρ.

Η ηλικίας 73 ετών ηθοποιός απέσπασε το Όσκαρ Β΄ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της αξιαγάπητης όσο και αθυρόστομης γιαγιάς στην ταινία «Minari», που σηματοδοτεί και το ντεμπούτο της σε αμερικανική ταινία.

Είναι η πρώτη Κορεάτισσα και η δεύτερη Ασιάτισσα ηθοποιός που κερδίζει το Όσκαρ στην εν λόγω κατηγορία.

Φανερά ταραγμένη, η Γιουν Γιου-τζουνγκ ανέβηκε στη σκηνή και άρχισε την ομιλία της «φλερτάροντας» με τον Μπραντ Πιτ, ο οποίος παρουσίασε το βραβείο και της παρέδωσε το Όσκαρ.

«Κύριε Μπραντ Πιτ, χαίρομαι που επιτέλους σας γνωρίζω. Πού ήσαστε όταν κάναμε γυρίσματα στην Τούλσα;»

Σημειώνεται ότι, η εταιρεία του Μπραντ Πιτ Plan B ανέλαβε την παραγωγή του «Minari», ωστόσο η Γιουν Γιου-τζουνγκ τον συνάντησε για πρώτη φορά στη σκηνή των Όσκαρ.

Η Γιουν Γιου-τζουνγκ αστειεύτηκε για το γεγονός ότι ουδείς προφέρει σωστά το όνομα της και αναφέρθηκε στις συνυποψήφιες της, συμπεριλαμβανομένης της Γκλεν Κλόουζ.

«Απόψε είμαι απλά λίγο τυχερή», είπε χαριτολογώντας «ή ίσως είναι η αμερικανική φιλοξενία σε μία ηθοποιό από την Κορέα», πρόσθεσε.

Σε σενάριο και σκηνοθεσία Λι Άιζακ Τσανγκ, το «Minari» αφηγείται την ιστορία μίας οικογένειας Κορεατών που το 1980 εγκαθίσταται στο Άρκανσας αναζητώντας μία καλύτερη ζωή. Βασισμένη εν πολλοίς σε προσωπικά βιώματα του Τσανγκ, η ταινία κέρδισε καθολική αναγνώριση από τους κριτικούς και έλαβε έξι υποψηφιότητες στα Όσκαρ.

Η Γιουν Γιου-τζουνγκ άρχισε την καριέρα της πριν από πενήντα χρόνια με τη μεγάλου μήκους κορεάτικη ταινία «Woman of Fire».

Μιλώντας στον Ε! News πριν από την τελετή των Όσκαρ χαρακτήρισε την υποψηφιότητά της «πολύ συναρπαστική και πολύ παράξενη».