Οσλο: Tesla βούτηξε σε φιόρδ, οι επιβάτες σώθηκαν χάρη σε πλωτή σάουνα (Βίντεο)

Σουρεάλ σκηνικό στα παγωμένα νερά της νορβηγικής πρωτεύουσας,
Φωτογραφία αρχείου.
Φωτογραφία αρχείου.
PATSTOCK via Getty Images

Δύο επιβάτες Tesla, των οποίων το αυτοκίνητο «ναυάγησε» σε παγωμένο φιόρδ του Οσλο, γλίτωσαν τα χειρότερα χάρη σε μια πλωτή σάουνα που έσπευσε να τους σώσει. Βίντεο που καταγράφηκε από αυτόπτες μάρτυρες την Πέμπτη δέιχνει το μισοβυθισμένο στο νερό όχημα, με τους επιβάτες του να στέκονται στην οροφή.

Στο φιόρδ του Οσλο διατίθενται προς ενοικίαση πολλές πλωτές σάουνες, σταθερές και μηχανοκίνητες. Στο βίντεο, το αυτοκίνητο φαίνεται να βυθίζεται κάτω από το νερό ακριβώς τη στιγμή που η πλωτή σάουνα φτάνει δίπλα του και οι άνθρωποι σε αυτή μαζεύουν τους οδηγούς από τα παγωμένα νερά.

«Ενας από τους επιβαίνοντες στη σάουνα ήρθε τρέχοντας και μου είπε ότι ένα αυτοκίνητο προσγειώθηκε στο νερό. Επιτάχυνα σε πλήρη ταχύτητα προς την κατεύθυνση των ανθρώπων», είπε ο «πλοηγός» του σκάφους της σάουνας, Nicholay Nordahl, στη νορβηγική εφημερίδα VG. «Με τη βοήθεια δύο επιβαινόντων, τους τραβήξαμε επάνω. Κατάφεραν να ζεσταθούν στη σάουνα».

Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου είπε ότι νόμιζε πως το αυτοκίνητο ήταν σε λειτουργία στάθμευσης όταν πάτησε το πεντάλ του γκαζιού. «Μας έσωσαν τις ζωές», είπε στο VG. «Εφυγε μέσα στο νερό. Ήταν ένα απαίσιο συναίσθημα.» Το αυτοκίνητο ανασύρθηκε, επίσης, από το νερό με ρυμουλκούμενο.

Δημοφιλή