Πακιστάν: Ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου κοριτσάκι επειδή απελευθέρωσε τους παπαγάλους τους

Εργαζόταν στο σπίτι τους ως οικιακή βοηθός.
Picture by Tambako the Jaguar via Getty Images

Ένα κορίτσι οκτώ ετών από το Πακιστάν άφησε την τελευταία του πνοή μετά το άγριο ράπισμα ιδιοκτητών παπαγάλων, επειδή εκείνο τους απελευθέρωσε, σύμφωνα με τις αρχές. Εκείνοι το παραδέχτηκαν και συνελήφθησαν.

Την Κυριακή, η Ζοχρά που δούλευε ως οικιακή βοηθός, άνοιξε το κλουβί με τους παπαγάλους για να τους ταΐσει, ωστόσο τα πουλιά κατάφεραν και πέταξαν μακριά από το κλουβί, όπως ανέφερε ο διευθυντής του αστυνομικού τμήματος της Rawalpindi στην πόλη Bahria.

Για να την τιμωρήσουν, οι εργοδότες της -που διατηρούν επιχείρηση με αγοραπωλησία ζώων- την ξυλοκόπησαν μέχρι αναισθησίας προτού την εγκαταλείψουν σε νοσοκομείο της περιοχής όπου και κατέληξε τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την προκαταρκτική έρευνα της αστυνομίας «το θύμα ήταν ακόμα ζωντανό όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Έφερε τραύματα στο πρόσωπο, τα χέρια, το θώρακα και τα πόδια. Επίσης είχε τραύματα στους μηρούς που υποδεικνύει πως ίσως κακοποιήθηκε σεξουαλικά».

Η Ζοχρά είχε προσληφθεί για να προσέχει το μωρό της οικογένειας, η οποία σε αντάλλαγμα πλήρωνε την εκπαίδευσή της.

Οι ύποπτοι προφυλακίστηκαν ενώ η έρευνα και η συλλογή στοιχείων για το σχηματισμό δικογραφίας συνεχίζεται. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο προφυλακισθείς παραδέχτηκε πως εκείνος και η σύζυγός του ξυλοκόπησαν τη Ζαχρά επειδή «άφησε τους πανάκριβους παπαγάλους να φύγουν από το κλουβί».

Σημειώνεται, ότι η νομοθεσία της χώρας απαγορεύει την εργασία ανηλίκων, αλλά όπως φαίνεται το πρόβλημα εξακολουθεί να μαστίζει τα παιδιά.

Πηγή: CNN

Δημοφιλή