Πάνω από 3.100 εγκαταλελειμμένα οχήματα στην Αθήνα, πήγαν για ανακύκλωση

Απομακρύνονται 85 οχήματα κατά μέσο όρο τον μήνα – συνεχίζονται οισυντονισμένες δράσεις
.
.
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Ένα μείον πρόβλημα των δήμων, είναι τα εγκαταλελειμμένα οχήματα σε δρόμους και πεζοδρόμια (μοτοσυκλέτες), τα οποία αφήνουν αδικαιολόγητα οι ιδιοκτήτες τους, παρά τις συστάσεις των υπηρεσιών, με ειδικά αυτοκόλλητα, ώστε να τα απομακρύνουν.

Ετσι, ορισμένοι δήμοι μπαίνουν οι ίδιοι στη διαδικασία απομάκρυνσης αυτών των οχημάτων, με τον Δήμο Αθηναίων να δίνει το τρανταχτό παράδειγμα, οδηγώντας τα σε ανακύκλωση.

Οι τακτικές επιχειρήσεις που συντονίζονται από τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου, έχουν καταφέρει μέσα σε τρία χρόνια, από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως τον Οκτώβριο του 2022, να απομακρύνουν συνολικά 3.168 οχήματα από το κέντρο και τις γειτονιές, επιστρέφοντας στην πόλη τον ανεκμετάλλευτο χώρο που είχαν καταλάβει.

.
.
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Μόλις τον περασμένο μήνα ολοκληρώθηκε μία μεγάλη επιχείρηση, διάρκειας 38 ημερών (από 18/9 έως 26/10), που είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση 188 αυτοκινήτων από τις επτά δημοτικές κοινότητες και την απελευθέρωση ισάριθμων θέσεων στάθμευσης.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων, Νίκο Αβραμίδη, απομακρύνονται κατά μέσο όρο 85 εγκαταλελειμμένα οχήματα, τα οποία στη συνέχεια οδηγούνται στην ανακύκλωση.

.
.
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Με βάση την ορθή περιβαλλοντική διαχείριση και σύμφωνα με τους κανόνες της κυκλικής οικονομίας, τα οχήματα οδηγούνται σε πιστοποιημένες εγκαταστάσεις εναλλακτικής διαχείρισης οχημάτων, όπου εκεί ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία της ανακύκλωσης και ανάκτησης των υλικών τους. Υλικά όπως μπαταρίες, ελαστικά, ορυκτέλαια, πλαστικά, καύσιμα, μέταλλα κ.ά. αποσυναρμολογούνται από τα οχήματα και στη συνέχεια διαχωρίζονται προκειμένου να επαναχρησιμοποιηθούν. Με τον τρόπο αυτό, κανένα υλικό δεν πάει χαμένο, καθώς σχεδόν το σύνολο των υλικών ανακυκλώνεται.

Σημειώνεται ότι οι δημότες, εφόσον εντοπίζουν κάποιο εγκαταλελειμμένο όχημα στην περιοχή τους, μπορούν είτε να επικοινωνούν στην τηλεφωνική γραμμή 1595, είτε να ενημερώνουν τον δήμο, μέσω της εφαρμογής Novoville.

«Κάθε τετραγωνικό μέτρο δημόσιου χώρου είναι αναγκαίο για την Αθήνα. Με τη συστηματική απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων από το κέντρο και τις γειτονιές, καταφέραμε να απελευθερώσουμε πολύτιμες θέσεις στάθμευσης για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες, εξασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία της πόλης. Ταυτόχρονα, αντιμετωπίζουμε την αισθητική υποβάθμιση σε αυτά τα σημεία, αλλά και τους κινδύνους που προκαλούνται για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Η στρατηγική μας για μια Αθήνα περισσότερο καθαρή και φιλόξενη ήδη αποδίδει καρπούς και προς αυτήν την κατεύθυνση συνεχίζουμε», τονίζει ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Δημοφιλή