ΔΙΕΘΝΕΣ
05/05/2021 10:06 EEST | Updated 05/05/2021 10:07 EEST

Παντρεύεται η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν

Η 40 ετών δημοφιλής πολιτικός είναι αρραβωνιασμένη από το 2019 και με τον σύντροφό της έχει μια κόρη δύο ετών.

Hannah Peters via Getty Images
Η πρωθυπουργός, με τον σύντροφό της Κλάρκ Γκέιφορντ και την κόρη τους (Αύγουστος 2018) 

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν σχεδιάζει να παντρευτεί το καλοκαίρι, αλλά δεν αποκάλυψε την ημερομηνία του γάμου της.

Η Άρντερν είπε στο ραδιοφωνικό δίκτυο Coast ότι η ίδια και ο σύντροφός της, παρουσιαστής της τηλεόρασης Κλαρκ Γκέιφορντ, «τελικά έκλεισαν ημερομηνία» γάμου, σύμφωνα με την εφημερίδα New Zealand Herald.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι το έχουμε πει σε κανέναν ακόμη, οπότε αισθάνομαι ότι πρέπει πιθανώς να στείλουμε κάποιες προσκλήσεις», ανέφερε η πρωθυπουργός.

Η 40χρονη πρωθυπουργός αρραβωνιάστηκε με τον Γκέιφορντ, 44 ετών, κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα το 2019 και έχουν μια κόρη δύο ετών. 

Ο γάμος που προγραμματίζεται για το καλοκαίρι, τους μήνες από τον Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο στο νότιο ημισφαίριο, μπορεί να μην γιορταστεί με τον παραδοσιακό τρόπο, καθώς η πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι «αισθάνεται κάπως μεγάλη σε ηλικία για να κάνει ένα γαμήλιο πάρτι», ανέφεραν δημοσιεύματα.

Δεν υπάρχει «τίποτα παραπάνω να προσθέσουμε από αυτά που μεταδόθηκαν σήμερα το πρωί», δήλωσε στο Reuters ένας εκπρόσωπος του γραφείου της πρωθυπουργού.

Η Άρντερν έγινε η νεότερη πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της το 2017 και είναι μια από τους λίγες εκλεγμένες ηγέτιδες που κατείχε πρωθυπουργικό αξίωμα ενώ ήταν έγκυος.

Τον περασμένο Οκτώβριο, κατέγραψε την μεγαλύτερη εκλογική νίκη για το κεντροαριστερό Εργατικό Κόμμα της μετά από μισό αιώνα, κυρίως λόγω της αποφασιστικής αντίδρασης της κυβέρνησής της να περιορίσει το ξέσπασμα της πανδημίας της Covid-19.

 Πηγή: Reuters