Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες εν όψει της συνάντησης με Μητσοτάκη

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.
.
.
Eurokinissi
.
.
Eurokinissi

Συναντήσεις με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Επιτροπής Μπλόκων την Τρίτη στις 12.00 και με το προεδρείο της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών στις 13.00 θα έχει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς οι αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

Από το βράδυ της Κυριακής αγρότες βρίσκονταν με τρακτέρ στο τελωνείο των Κήπων, και θα έκλειναν κατά διαστήματα τα σύνορα στα φορτηγά. Στο μπλόκο των Μαλγάρων αναμένεται συμβολικός αποκλεισμός το απόγευμα. Κινητοποιήσεις διοργανώθηκαν επίσης στα Φάρσαλα, στον τελωνειακό σταθμό της Νίκης στη Φλώρινα και σε άλλες περιοχές ανά τη χώρα.

Τόσο η κυβέρνηση όσο και οι αγρότες φαίνονται να τηρούν στάση αναμονής εν όψει των αυριανών συναντήσεων, με τον πρωθυπουργό να έχει τονίσει πως υπάρχει πρόθεση να βρεθούν οι πόροι για την ενίσχυση των αγροτών, αλλά στο μέτρο του δυνατού από δημοσιονομικής άποψης.

«Όλοι προσβλέπουμε στην αυριανή συνάντηση. Πιστεύουμε ότι θα γίνει μέσα σε κλίμα διαλόγου και κατανόησης. Ο πρωθυπουργός είπε ότι θα ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού, αυτό σημαίνει ότι οτιδήποτε περισσότερο είναι από το υστέρημα συνολικότερα των Ελλήνων πολιτών και της οικονομίας μας», δήλωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Σταύρος Κελέτσης.

Παράλληλα, έδωσε διευκρινίσεις για το περιστατικό στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, διαψεύδοντας ότι υπήρχε προγραμματισμένη συνάντηση του υπουργού Λευτέρη Αυγενάκη με εκπροσώπους των μπλόκων στην πόλη και ότι θα έβλεπε πυρόπληκτους ελαιοπαραγωγούς. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανέφερε ότι η προγραμματισμένη συνάντηση του υπουργού πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης.

Δημοφιλή