Αυστραλία: Πατέρας πήγε να πεθάνει από το δώρο της κόρης του

Το κοριτσάκι δεν μπορούσε να φανταστεί ότι το κοχύλι έκρυβε ένα από τα πιο φονικά ζώα του πλανήτη
Kesu01 via Getty Images

Ένα κοριτσάκι 11 ετών στην Αυστραλία παρατήρησε ένα πανέμορφο κοχύλι στην παραλία και σκέφτηκε να το κάνει δώρο στον πατέρα της, Το μάζεψε, το έδωσε στον πατέρα της κι εκείνος ανακάλυψε με τρόμο ότι το όμορφο κοχύλι είχε μέσα μία «έκπληξη» που παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή.

Το κοριτσάκι δεν μπορούσε να φανταστεί ότι το κοχύλι έκρυβε ένα από τα πιο φονικά ζώα του πλανήτη, δύο μπλε χταπόδια με δακτυλίους ονόματι Blue Ringed Octopus

Όταν γύρισε σπίτι ο 42χρονος Άαρον κι άρχισε να πλένει το κοχύλι αντίκρυσε τα δύο χταπόδια και χωρίς δεύτερη σκέψη έσπευσε για το νοσοκομείο, καθώς ήρθε σε επαφή μαζί τους. Σημειώνεται ότι το τσίμπημα του συγκεκριμένου είδους χταποδιού είναι ανώδυνο, αλλά σε μερικά λεπτά το θύμα καταλήγει.

Ο θάνατος συνήθως συμβαίνει ως αποτέλεσμα της έλλειψης οξυγόνου καθώς η τοξίνη παραλύει τους μυς.

«Είναι τρομακτικό όταν σκέφτομαι ότι θα μπορούσε ένα από αυτά τα χταπόδια να με δαγκώσει. Θα πέθαινα μπροστά στα παιδιά μου την παραμονή των Χριστουγέννων!», είπε ταραγμένος ο πατέρας.

Το συγκεκριμένο χταπόδι παράγει δηλητήριο που περιέχει τετραδοτοξίνη, 5-υδροξυτρυπταμίνη, υαλουρονιδάση, τυραμίνη, ισταμίνη, οκταπαμίνη, ταυρίνη, ακετυλοχολίνη και ντοπαμίνη. Η δράση του στον οργανισμό είναι άμεση

Μέσα στο 2018 έχουν πεθάνει δυο άτομα στην Αυστραλία από τσίμπημα του μπλε χταποδιού.

Δημοφιλή