Πάτρα: Ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα - Αναστέλλεται η λειτουργία του Καραμανδανείου

Η εικόνα είναι πολύ καλύτερη, ωστόσο υπάρχουν κάποιες μικροεστίες σε ορισμένα σημεία.
Eurokinissi

Ζημιές σε αυλές σπιτιών και σε οχήματα προκάλεσε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στην περιοχή «Γηροκομείο» της Πάτρας. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ οι Αρχές προχώρησαν σε προληπτική εκκένωση του Καραμανδάνειου νοσοκομείου και του Κωνσταντοπούλειου γηροκομείου.

Οι φλόγες «έγλειψαν» αυλές σπιτιών, με τους κατοίκους να προσπαθούν με κάθε μέσο να βοηθήσουν στην κατάσβεση. Συνεχή ήταν τα μηνύματα και από το 112, τα οποία καλούσαν τον κόσμο να απομακρυνθεί από την περιοχή.

Eurokinissi

Η εικόνα είναι πολύ καλύτερη, ωστόσο υπάρχουν κάποιες μικροεστίες σε ορισμένα σημεία. Το ενθαρρυντικό είναι ότι έχει κοπάσει ο άνεμος ενώ την ώρα που ξέσπασε φωτιά, επικρατούσαν κατά περιπτώσεις 5 μποφόρ με ριπές.

Νωρίτερα, η κατάσταση ήταν εξαιρετικά δύσκολη κυρίως γιατί πρόκειται για έναν από τους δύο ιστούς πρασίνου της πόλης. Τρία αυτοκίνητα και δύο εγκαταλελειμμένα σπίτια έχουν υποστεί υλικές ζημιές, σύμφωνα με την πυροσβεστική. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει αρκετή καύσιμη ύλη για αυτό και δεν επιτρέπεται εφησυχασμός.

.
.
Eurokinissi

Μάλιστα στο Καραμανδάνειο, ένα κουκουνάρι κατά τα φαινόμενα μπήκε μέσα σε όροφο όμως με ψυχραιμία το προσωπικό κατάφερε να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία του Καραμανδανείου

Με απόφαση του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη, αναστέλλεται προσωρινά, η λειτουργία του «Καραμανδανείου» νοσοκομείου Παίδων.

Eurokinissi

Η απόφαση ελήφθη κατά την διάρκεια έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, λόγω των προβλημάτων από την φωτιά στην περιοχή Γηροκομειού.

Επίσης, στην ίδια σύσκεψη αποφασίστηκε να επισκεφθεί αύριο, Τετάρτη (10/7) το νοσοκομείο κλιμάκιο τεχνικών, ώστε να αποτιμήσει την έκταση των ζημιών που προκληθεί και να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για την αποκατάστασή τους.

(με πληροφορίες από ΕΡΤ, ΑΠΕ)

Δημοφιλή