«Πυρά» Κασσελάκη σε Μητσοτάκη για την τιμή του λαδιού

Τι προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.
M.A. Josephson via Getty Images

Κριτική άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο σε ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter) για «κυβέρνηση λαδεμπόρων», με αφορμή τη χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΑΝΤ1 και τα όσα είπε σχετικά με την τιμή του λαδιού.

Συγκεκριμένα ο κ. Κασσελάκης στην ανάρτησή του έγραψε: «Κι όμως, με την τιμή του λαδιού σε ύψη που φέρνουν απόγνωση στις οικογένειες, το είπε ο Πρωθυπουργός στην αποψινή του συνέντευξη: «Αυτό που είναι πρόβλημα για τον καταναλωτή είναι όφελος για τον παραγωγό». Και επισήμως, κυβέρνηση λαδέμπορων».

Την αντίδραση του κ. Κασσελάκη προκάλεσε η απάντηση του πρωθυπουργού σε ερώτηση του κ. Χατζηνικολάου, όπου επεσήμανε πως «οι τιμές του λαδιού είναι παγκόσμιες τιμές. Και έχουν πολύ να κάνουν με την προσφορά και τη ζήτηση και τη δυναμική της παραγωγής σε άλλες χώρες, κυρίως στην Ιταλία και την Ισπανία. Να πούμε επίσης ότι, επειδή η Ελλάδα εξάγει λάδι, αυτό που είναι πρόβλημα για τον καταναλωτή είναι όφελος για τον παραγωγό. Άρα τουλάχιστον δεν είναι περίπτωση φυσικού αερίου όπου όλα τα λεφτά πήγαιναν στη Ρωσία και σε αυτούς που παράγουν ένα προϊόν το οποίο δεν διαθέτουμε».

Δημοφιλή