Πυρήνα διεθνούς τρομοκρατικής οργάνωσης που σχεδίαζε χτύπημα στην Ελλάδα εξάρθρωσαν οι αρχές

Συζητούσαν για δολοφονίες πολιτών και για επίθεση με όπλα και εκρηκτικά σε συγκεκριμένο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας.
Φωτογραφία αρχείου.
Φωτογραφία αρχείου.
Eurokinissi

Ένα χτύπημα που θα έκανε τη χώρα μας «πρώτη είδηση» σε όλον τον πλανήτη σχεδίαζαν -σύμφωνα με τις αρχές- δύο υπήκοοι Πακιστάν, υπό την καθοδήγηση ενός ομοεθνούς τους, ο οποίος μένει στο εξωτερικό.

Πριν από περίπου δύο μήνες τα στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών έλαβαν γνώση για την ύπαρξη τού συγκεκριμένου πυρήνα στη χώρα μας και σε συνεργασία με αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους εμπλεκόμενους, να τους εντοπίσουν και να τους περάσουν χειροπέδες.

.
.
Eurokinissi

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 27χρονο και έναν 29χρονο, τους οποίους καθοδηγούσε ένας 30χρονος, που μένει στο Ιράν. Με την υπόσχεση τής υψηλής αμοιβής, τους ζήτησε -όπως αναφέρουν αξιωματικοί που έχουν πλήρη γνώση της έρευνας- να προχωρήσουν σε κατόπτευση εβραϊκού εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να χτυπήσουν είτε εισβάλοντας οπλισμένοι και ανοίγοντας πυρ είτε τοποθετώντας εκρηκτικά.

Eurokinissi

Πηγές ενημέρωσης της HuffPost αναφέρουν, επίσης, ότι ο 30χρονος από το Ιράν τους ρωτούσε εάν είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν και σε δολοφονίες πολιτών, χωρίς όμως σε κάποια συνομιλία τους να φαίνεται πως στόχος θα γινόταν κτίριο ή πρόσωπο ελληνικού ενδιαφέροντος.

Το κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της ΕΥΠ.
Το κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της ΕΥΠ.
Eurokinissi

Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής συνέλαβαν τους δύο αλλοδαπούς και τους οδήγησαν στις δικαστικές αρχές, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται, καθώς οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ έχουν διαπιστώσει πως οι συλληφθέντες επιχείρησαν να πείσουν φίλους τους και συμπατριώτες τους να λάβουν μέρος στο χτύπημα.

Την Παρασκευή θα απολογηθούν οι δύο συλληφθέντες για τρομοκρατική δράση

Την Παρασκευή θα οδηγηθούν στον ανακριτή για τις απολογίες τους οι συλληφθέντες ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης που σχεδίαζε στοχευμένα χτυπήματα στην χώρα.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων έχει ασκηθεί από τον εισαγγελέα, ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση (κακούργημα).

Παράλληλα, ποινική δίωξη ασκήθηκε και κατ′ αγνώστου, για διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης (κακούργημα) και πρόκληση για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (πλημμέλημα). Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, οι δύο συλληφθέντες φέρονται να έπαιρναν εντολές για κάθε ενέργεια που έκαναν, από πρόσωπο που βρίσκεται στο εξωτερικό.

Δημοφιλή