Πυρκαγιές: Βελτιωμένη η εικόνα στα πύρινα μέτωπα

Επιχειρούν τα εναέρια μέσα.
via Associated Press

Βελτιωμένη φαίνεται να είναι η εικόνα στα πύρινα μέτωπα το πρωί της Παρασκευής.

Στην Πάρνηθα η φωτιά παραμένει σε εξέλιξη- η ένταση της πυρκαγιάς έχει πέσει, ωστόσο όπως υπογραμμίζεται από την Πυροσβεστική δεν έχει τελειώσει σαν συμβάν. Οι προσπάθειες εστιάζονται δυτικά, στη Φυλή.

Στον Έβρο, όπου είναι σε εξέλιξη η μεγαλύτερη πυρκαγιά, η εικόνα είναι καλύτερη στη Ροδόπη, με τις προσπάθειες να εστιάζονται σε δύο μέτωπα- ένα δυτικά της Αισύμης και ένα βορειοανατολικά. Όσον αφορά στη Βοιωτία, η εικόνα είναι καλύτερη στο Στείρι.

Γενικά οι άνεμοι έχουν πέσει, με την εικόνα να εμφανίζεται καλύτερη συνολικά.

Περίπου μια εβδομάδα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές σε Αλεξανδρούπολη, Δαδιά, Έύβοια, Βοιωτία, Ασπρόπυργο, Φυλή και Πάρνηθα ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι τα πολλαπλά μέτωπα που εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα στη χώρα προβληματίζουν τις αρχές που πλέον κάνουν λόγο για κακόβουλες ενέργειες.«Θα καταφέρουμε να αποδείξουμε ότι υπάρχει παρέμβαση σε αυτά τα μέτωπα» δήλωσε ο κ. Αρτοποιός αναφέροντας ότι στις έρευνες που διεξάγονται για τους εμπρησμούς εμπλέκονται πλέον η ΕΥΠ και Τμήμα Αντιμετώπισης Πυρκαγιών.

Όπως σημείωσε,αναζητούνται δύο άτομα στην Εύβοια ως ύποπτα για εμπρησμό», ενώ πρόσθεσε ότι «στη Θήβα, είχαμε 4 και 5 πυρκαγιές εν εξελίξει. Η Βοιωτία είχε περικυκλωθεί κάποια στιγμή από παντού».

Πρόσθεσε ότι «αυτά τα διαφορετικά συμβάντα, σε ένα μικρό χρονικό διάστημα, κάνουν πιο δύσκολη την αντιμετώπισή τους», ενώ συμπλήρωσε ότι έχει συλλεγεί υλικό και μαρτυρίες για εμπρησμούς σε όλα τα μέτωπα.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορίας κινδύνου 4) προβλέπεται την Παρασκευή για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδα (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας) και την Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Δημοφιλή