Πέθανε η Λιλ Μπαμπ, η πιο δημοφιλής γάτα του διαδικτύου

Η γάτα συνέβαλε στη συγκέντρωση περισσότερων από 700.000 δολαρίων για τις ανάγκες φιλανθρωπικών οργανώσεων για τα ζώα.
Η Λιλ Μπαμπ, μια από τις πιο δημοφιλείς γάτες του Διαδικτύου, πέθανε σε ηλικία οκτώ χρονών.
NurPhoto via Getty Images
Η Λιλ Μπαμπ, μια από τις πιο δημοφιλείς γάτες του Διαδικτύου, πέθανε σε ηλικία οκτώ χρονών.

Η Λιλ Μπαμπ, μια από τις πιο δημοφιλείς γάτες του Διαδικτύου, πέθανε σε ηλικία οκτώ χρονών.

Ο Μάικ Μπριντάφσκι, ιδιοκτήτης της γάτας, ανακοίνωσε τον θάνατο στους εκατομμύρια ακολούθους της Λιλ Μπαμπ στα social media, την Δευτέρα. Η γάτα ήταν γνωστή για την ασυνήθιστη εμφάνισή της: τα βολβοειδή μάτια και την γλώσσα που προεξείχε. Γεννήθηκε με πολλές δυσμορφίες, συμπεριλαμβανομένου του νανισμού και διασώθηκε ως άγρια γάτα.

Ο Μπριντάφσκι είπε ότι στη διάρκεια της ζωής της η Λιλ Μπαμπ συνέβαλε στη συγκέντρωση περισσότερων από 700.000 δολαρίων για τις ανάγκες φιλανθρωπικών οργανώσεων για τα ζώα. «Η Μπαλμπ έφερε μεγάλη αλλαγή στον τρόπο μεταχείρισης των ζώων και τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων στον κόσμο», γράφει μια ανάρτηση στο Instagram.

Η γάτα ήταν πολυδάκτυλη και είχε ένα επιπλέον δάκτυλο στην κάθε πατούσα της, η γνάθος της δεν είχε αναπτυχθεί πλήρως και δεν είχε δόντια με αποτέλεσμα να κρέμεται συνέχεια έξω από το στόμα η γλώσσα της.

Ο Μπριντάβσκι την είχε υιοθετήσει ως το μικρότερο από κάποια γατάκια που είχαν βρεθεί από έναν φίλο του μέσα σε μια αποθήκη στην Ιντιάνα.

Σε μια συνέντευξή του την είχε περιγράψει ως «ένα από τα πιο ευτυχισμένα ατυχήματα της φύσης» και επέμενε ότι η Λιλ Μπαμπ έζησε μια υγιή ζωή παρά τα διάφορα προβλήματα υγείας που την ταλαιπωρούσαν.

Το 2011 δημιούργησε ένα μπλογκ για εκείνην και η Λιλ Μπαμπ έγινε viral όταν οι φωτογραφίες της εμφανίστηκαν στην πρώτη σελίδα της ιστοσελίδας Reddit.

Ακολούθησαν δημοσιεύματα και η Λιλ Μπαμπ δέχτηκε προσκλήσεις για να εμφανιστεί σε αμερικανικά τηλεοπτικά προγράμματα, συμβόλαια για εμπορικά προϊόντα, ακόμη και εκπομπή στο YouTube και μια σειρά ντοκιμαντέρ.

Πριν από τον θάνατό της, η Λιλ Μπαμπ υπέφερε από λοίμωξη στα οστά και ο ιδιοκτήτης της μοιραζόταν τα νέα για την πορεία της υγείας της με τους 2,4 εκατομμύρια ακολούθους της στο Instagram.

(Με πληροφορίες από το BBC, το ΑΠΕ-ΜΠΕ)