ΔΙΕΘΝΕΣ
27/11/2020 17:52 EET

Ιταλία: Πέθανε η γυναίκα για την οποία ο σύζυγός της έπαιζε ακορντεόν έξω από το νοσοκομείο

Το βίντεο συγκίνησε όλο τον κόσμο και έγινε viral πραγκοσμίως.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, ο Στέφανο Μποτζίνι, που δεν μπορούσε να επισκεφθεί την σύζυγό του, Κάρλα στο νοσοκομείο, λόγω περιορισμών για τον κορονοϊό, άγγιξε τις καρδιές πολλών με ένα βίντεο που τον έδειχνε να παίζει ακορντεόν και να της τραγουδά έξω από το παράθυρο του νοσοκομείου στο Καστέλ Σαν Τζιοβάνι, μια πόλη στην επαρχία Πιατσιέντσα της Ιταλίας. Η Κάρλα εν τέλει απεβίωσε την Παρασκευή. 

Κι εκείνη τον απολαμβάνει από το δωμάτιο του δευτέρου ορόφου, στο νοσοκομείο της πόλης Castel San Giovanni στη βόρεια Ιταλία. Ο παππούς ξέρει τι τραγούδια της αρέσουν και αυτά ακριβώς έπαιξε με το ακορντεόν.

 

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1973 και ο 81χρονος, απόστρατος αξιωματικός, είναι αυτοδίδακτος στο ακορντεόν.

Στην Ιταλία έχουν απαγορευτεί όλες οι επισκέψεις στα νοσοκομεία εξαιτίας της πανδημίας.

Το πρώτο τραγούδι που έπαιξε ήταν το «Spanish Eyes» του Engelbert Humperdinck. «Ήταν τόσο ερωτευμένη με αυτό το τραγούδι. Το έπαιζα όλη την ώρα στο σπίτι» είπε. «Έπαιξα κι άλλα, που γνωρίζουν όλοι, το ένα τραγούδι μετά το άλλο, δεν σταμάτησα. Πολλοί από τους αρρώστους στο νοσοκομείο κοιτούσαν έξω από τα παράθυρά τους».

 

(Με πληροφορίες από BBC)