Πέθανε ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης

Σε ηλικία 77 ετών.
|
Eurokinissi

Πέθανε τα ξημερώματα της Τρίτης ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης, σε ηλικία 77 ετών.

Ηταν εκδότης, δημοσιογράφος και επιχειρηματίας. Είχε διατελέσει πρόεδρος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) από το 2009 μέχρι το 2017.

Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης δημοσιογραφικής και εκδοτικής σταδιοδρομίας του, υπήρξε προνομιακός συνομιλητής των Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες έφυγε στον ύπνο στο σπίτι του, στο Πόρτο Ράφτη. Την είδηση έκανε γνωστή ο γιος του Ανδρέας αναρτώντας φωτογραφία με ένα μανουάλι εκκλησίας.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945. Ξεκίνησε την δημοσιογραφική του σταδιοδρομία το 1964, ενώ από το 1972 εργάστηκε στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ), ως δημοσιογράφος αρχικά και πολιτικός συντάκτης κατόπιν.

Από το 1983 ανέλαβε διευθυντής της εφημερίδας το «Βήμα». Το 2001 ανέλαβε τη γενική δημοσιογραφική διεύθυνση του ΔΟΛ και το 2002 εξελέγη αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος. Το 2009 εξελέγη πλέον πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΟΛ. Αποχώρησε από τον Όμιλο το 2017. Εκτός από δημοσιογράφος και εκδότης, ήταν επίσης συγγραφέας πέντε βιβλίων.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ, ΕΡΤ)