Πιάτο ημέρας: Σπαγγέτι με καβουρδισμένα αμύγδαλα και πέστο ντομάτας

Ιδανικό για τους λάτρεις της vegan κουζίνας.

Το πιάτο ημέρας αυτής της εβδομάδας είναι μία εξαιρετική πρόταση αφού μας έρχεται κατευθείαν από την Σικελία.

Πρόκειται για μία συνταγή από την επαρχία του Τράπανι, στην οποία οι ντομάτες τρίβονται φρέσκες σε μια πάστα από καβουρδισμένα αμύγδαλα, στη συνέχεια αναμιγνύονται με βασιλικό και ελαιόλαδο για να δημιουργήσουμε ένα τέλειο, φρέσκο πέστο. Ιδανικό για τους λάτρεις της vegan κουζίνας.

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

500 γρ. σπαγγέτι
500 γρ. ώριμες ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο
10 φύλλα βασιλικού
2 χούφτες φύλλα ρόκας
30 γρ. ή 1/2 φλιτζ. φρέσκα ή ξηρά, τεμαχισμένα, ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς αν θέλουμε αντιστάσεις αλλιώς στους 180 στον αέρα και καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα μαζί με μία σκελίδα σκόρδο για 12 λεπτά και στην συνέχεια τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Κοπανάμε το σκόρδο στο γουδί μαζί με τον βασιλικό, τα αμύγδαλα και λίγο ελαιόλαδο (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μπλέντερ).

Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο.

Ξεφλουδίζουμε και ξεσποριάζουμε τις ντομάτες, τις χοντροκόβουμε και προσθέτουμε τον βασιλικό, το σκόρδο και την ρόκα. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να ξεκουραστεί.

Στο μεταξύ, βράζουμε και στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε στο μπολ με την σάλτσα. Αναμιγνύουμε καλά και σερβίρουμε.

Tip

Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε τυρί πεκορίνο.

Αφού κάνουμε την δουλειά μας στο γουδί, στην συνέχεια μαζί με το ελαιόλαδο προσθέτουμε 100 γρ. πεκορίνο και ανακατεύουμε.