Πιερρακάκης: Πάνω από 44.000 ταυτότητες και διπλώματα οδήγησης στο Gov.gr Wallet σε λίγες ώρες

Έχουν ψηφιοποιηθεί 25.200 ταυτότητες και 19.400 διπλώματα οδήγησης.
.
.
Eurokinissi

Οι ψηφιακές ταυτότητες και τα ψηφιακά διπλώματα οδήγησης που κατέβασαν από χθες οι πολίτες στην εφαρμογή Gov.gr Wallet ανέρχονται στις 44.000, είπε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Αναλυτικότερα, ο κ. Πιερρακάκης είπε ότι ως τώρα έχουν ψηφιοποιηθεί 25.200 ταυτότητες και 19.400 διπλώματα οδήγησης εντός λίγων ωρών από τους πολίτες με ΑΦΜ σε λήγοντα 1. Ο ίδιος εκτίμησε πως είναι πολλαπλάσιος ο αριθμός των ατόμων που κατέβασαν την εφαρμογή, σημειώνοντας επίσης ότι από σήμερα θα έχουν πρόσβαση σε αυτήν και οι πολίτες που το ΑΦΜ τους λήγει σε 2.

O υπουργός είπε ότι πολλές χώρες της ΕΕ ενδιαφέρονται να υιοθετήσουν την πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης με το Gov.gr Wallet, προσθέτονας ότι «σύντομα θα μπορούμε να ταξιδέψουμε με αυτά και στο εξωτερικό». Έκανε επίσης λόγο για μια πολύ σημαντική αλλαγή καθώς όπως είπε η ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης είναι για πρώτη φορά επαληθεύσιμα έγγραφα, δηλαδή μπορεί κανείς να βεβαιώνει ότι είναι γνήσια.

Σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας του κινητού, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι ο πολίτης δεν διατρέχει κίνδυνο καθώς εύκολα γίνεται ανάκληση του ψηφιακού εγγράφου με είσοδο στο gov.gr ενώ η εφαρμογή για να ανοίξει πρέπει να «διαβάσει» το πρόσωπο του πολίτη. Ακόμη, αποκάλυψε ότι σταδιακά όλα τα πιστοποιητικά έγγραφα θα μπορούν να έχουν και ψηφιακή μορφή.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα