Ποιο αθηναϊκό εστιατόριο παίρνει δύο αστέρια Michelin, ποιο χάνει ένα κι οι νέες εμφανίσεις

Οι επιλογές του Οδηγού Michelin για την Αθήνα το 2022.
|
Το εστιατόριο Delta στο ΚΠΙΣΝ
www.snfcc.org
Το εστιατόριο Delta στο ΚΠΙΣΝ

Εικοσιεπτά εστιατόρια περιλαμβάνονται στις επιλογές του Οδηγού Michelin για την Αθήνα το 2022: Ενα εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, οκτώ εστιατόρια με ένα αστέρι Michelin και τρία εστιατόρια με Bib Gourmand. Μεταξύ αυτών κι ένα εστιατόριο με πράσινο αστέρι.

«Ως το λίκνο του Δυτικού πολιτισμού, η Αθήνα βιώνει μία πλήρη γαστρονομική αναγέννηση, χάρη σε ταλαντούχους σεφ που έρχονται στην πρωτεύουσα για να ξεκινήσουν τα εστιατόριά τους», δήλωσε Γκουένταλ Πουλενέκ, Διεθνής Διευθυντής των Οδηγών Michelin.

Δύο αστέρια Michelin κατέκτησε το εστιατόριο Delta, το οποίο ξεχωρίζει για την υπέροχη avant-garde αισθητική του και βρίσκεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Εν τω μεταξύ, η ″Σπονδή” χάνει το 2ο αστέρι της, διατηρώντας πλέον ένα αστέρι Michelin.

Δύο νέα εστιατόρια αποκτούν ένα αστέρι Michelin

Πράσινο αστέρι απέσπασε το “Soil”, που βρίσκεται στη γειτονιά του Παγκρατίου και προσφέρει μία γοητευτική αυλή, ενώ το όνομά του παραπέμπει στην φιλοσοφία του να νοιάζεται για τη βιωσιμότητα και να υποστηρίζει ένθερμα την προσέγγιση ”Από τη φάρμα στο τραπέζι”. ΟΙ ιδιοκτήτες του παράγουν τα δικά τους λαχανικά στο λαχανόκηπό τους στο Αλεποχώρι.

Αστέρι και για το “The Zillers”, ένα μοναδικό εστιατόριο καθώς βρίσκεται στο ρουφ του “The Zillers Boutique Hotel” με θέα της Ακρόπολης και της Μητρόπολης Αθηνών.

Διατηρούν το αστέρι τους

Διατηρούν το αστέρι τους τα “Botrini’s”, “CTC”, “Hytra”, “Pelagos”, “Athénée” και ”Βαρούλκο Seaside”, μαζί με τα Bib Gourmand των “Cerdo Negro 1985”, “Nolan” και ”Οικείο”. Στα τελευταία ιδιαίτερα σημαντικό είναι το good value for money.

Επίσης, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το “Athénée” βρίσκεται στις προτάσεις του περίφημου Οδηγού MICHELIN με τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας.

Τέσσερα εστιατόρια κάνουν την πρώτη εμφάνισή τους στις επιλογές του οδηγού Michelin. Πρόκειται για τα:

  • Hervé’s
  • Λινού Σούμπασης και Σια
  • Merceri
  • VERi TABLE

Δείτε αναλυτικά τη λίστα:

Επιλογές του Οδηγού Michelin Αθήνας για το 2022
Michelin 2022
Επιλογές του Οδηγού Michelin Αθήνας για το 2022
Προτείνετε μια διόρθωση