Πώς να φτιάξουμε το τέλειο μιλκσέικ στην κουζίνα του σπιτιού μας

Κρεμώδες, δροσιστικό και πολύ εθιστικό μέχρι την τελευταία σταγόνα.
MelanieMaya via Getty Images

Tο μιλκσέικ πρέπει να είναι παχύρρευστο, κρεμώδες και τόσο εθιστικό ώστε να θέλουμε να το απολαύσουμε μέχρι την τελευταία σταγόνα. Είναι η απόλυτη γευστική «αμαρτία» για όλες τις εποχές του χρόνου και ειδικά για το καλοκαίρι.

Η παρασκευή του μιλκσέικ είναι πολύ απλή. Στην ουσία χρειαζόμαστε μόνο δύο υλικά, αλλά καλό είναι να γνωρίζουμε τις σωστές αναλογίες. Ενα μιλκσέικ που θυμίζει χυμό ή ένα που είναι τόσο πηχτό που δεν μπορούμε να το ρουφήξουμε με το καλαμάκι, είναι σκέτη απογοήτευση.

Ως λάτρεις του είδους μοιραζόμαστε την καλύτερη συνταγή για το «τέλειο» μιλκσέικ που μπορούμε εύκολα να ετοιμάσουμε στην κουζίνα του σπιτιού μας.

Τα υλικά μας

Παγωτό

Θέλουμε παγωτό που να είναι πλήρες σε λιπαρά (full fat) αφού θα μας δώσει το πιο κρεμώδες και απαλό μιλκσέικ. Το παγωτό με χαμηλά λιπαρά δεν είναι το ίδιο και δεν θα μας δώσει την υφή που αναζητούμε. Όσο καλύτερη η ποιότητα του παγωτού που θα χρησιμοποιήσουμε, τόσο καλύτερο και το αποτέλεσμα. .

Γάλα

Μπορούμε να χρησιμοποιήστε όποιο γάλα έχουμε στο σπίτι, ωστόσο ισχύει ότι και με το παγωτό. Επιλέγουμε γάλα πλήρες για το πιο κρεμώδες αποτέλεσμα.

Τόπινγκς

Η καλύτερη πρόταση είναι σαντιγί, κερασάκια μαρασκίνο και sprinkles. Πολύχρωμα ή με σοκολάτα. Σιρόπι σοκολάτας, σιρόπι φράουλας, σος καραμέλας, θρυμματισμένα μπισκότα ή ξηροί καρποί, φρέσκα φρούτα και καραμέλες.

Εκτέλεση

- Προσθέτουμε 5 μπάλες παγωτό στο μπλέντερ.

- Προσθέτουμε ¼ του φλιτζανιού γάλα στο μπλέντερ.

- Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Δεν θέλουμε να γίνει γάλα. Το θέλουμε όσο το δυνατόν πιο παχύρευστο, τόσο όσο να περνάει από το καλαμάκι.

- Αδειάζουμε σε ένα ψηλό - μεγάλο ποτήρι και γαρνίρουμε με σαντιγί.

- Προσθέτουμε τα sprinkles

- Προσθέτουμε ένα με δύο κερασάκια μαρασκίνο.

Tips

Για πιο ένα πιο κρεμώδες και παχύρευστο μιλκσέικ, μπορούμε να προσθέσουμε κρέμα γάλακτος.

Πριν αρχίσουμε την παρασκευή του μιλκσέικ, αφήνουμε το παγωτό μας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 5 λεπτά, ώστε να μαλακώσει αρκετά.

Εάν είναι περισσότερο πηχτό απ′ όσο επιθυμούμε προσθέτουμε επιπλέον γάλα. Λίγο λίγο κάθε φορά μέχρι να έχουμε το σωστό αποτέλεσμα.

Για να κρατήσουμε το μιλκσέικ κρύο περισσότερη ώρα, τοποθετούμε από πριν τα ποτήρια μας στην κατάψυξη.

Δεν βάζουμε ποτέ πάγο. Αυτομάτως αλλοιώνεται η υφή και κατ′ επέκταση η γεύση καθώς θα γίνει πολύ υδαρές.

Μπορούμε αντί για κανονικό γάλα να χρησιμοποιήσουμε σοκολατούχο, με γεύση φράουλα, μπανάνα ή ότι άλλο επιθυμούμε.

Πηγή: Preppy Kitchen