Πώς θα τα προστατεύσουμε τα μαλλιά μας από τον ήλιο και την θάλασσα

Εννέα βήματα για μεταξένια μαλλιά και για να τα περιποιηθούμε όπως ακριβώς και το σώμα μας.
Αφυδατωμένα μαλλιά το καλοκαίρι: Πώς θα τα προστατεύσουμε από τον ήλιο και την θάλασσα.
Jacob Ammentorp Lund via Getty Images
Αφυδατωμένα μαλλιά το καλοκαίρι: Πώς θα τα προστατεύσουμε από τον ήλιο και την θάλασσα.

Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, τα μαλλιά μας αποκτούν διαφορετική υφή σε σύγκριση με τον χειμώνα, καθώς εκτίθενται για περισσότερες ώρες στον ήλιο, το χλώριο και το θαλασσινό νερό, με αποτέλεσμα να γίνονται ξηρά και αφυδατωμένα.

Οπως λοιπόν περιποιούμαστε το σώμα μας, φορώντας αντηλιακό για να το προστατεύσουμε από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου, έτσι θα πρέπει να φροντίζουμε και την υγεία των μαλλιών μας. Πώς λοιπόν θα προστατεύσουμε τα μαλλιά ώστε να αποφύγουμε την φθορά στις υψηλές θερμοκρασίες;

Μείωση των συσκευών φορμαρίσματος μαλλιών

Ας αποφύγουμε της συσκευές φορμαρίσματος μαλλιών όπως το σεσουάρ, το ψαλίδι ισιώματος, το ψαλίδι για μπούκλες ή οποιοδήποτε άλλο θερμό εργαλείο για το κεφάλι, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι συσκευές φορμαρίσματος μαλλιών που χρησιμοποιούμε στα μαλλιά σε συνδυασμό με το κολύμπι, θα ξεράνουν εντελώς τα μαλλιά, θα «σπάσουν» την τρίχα και θα δημιουργήσουν ψαλίδα στις άκρες.

Το ντους πριν το κολύμπι

Τα μαλλιά μας είναι σαν σφουγγάρι. Οταν πηγαίνουμε για κολύμπι, το χλώριο ή το θαλασσινό νερό, απορροφούν όλο το νερό και αφήνουν τα μαλλιά αφυδατωμένα. ΄Οταν κάνουμε κάνουμε ντους προηγουμένως, αφήνουμε να αποκτήσουν τα μαλλιά υγρασία ώστε να υπάρχει μικρότερη πιθανότητα να απορροφήσουν χλώριο ή αλάτι όταν πηγαίνουμε για κολύμπι.

Χρήση προστατευτικού σπρέι

Την επόμενη φορά που θα αγοράσουμε προϊόντα για τα μαλλιά, είναι πολύ σημαντικό να προμηθευτούμε αντηλιακό σπρέι που τα προστατεύει από τον ήλιο και το αλάτι.

Χρήση σκούφου κολύμβησης

Τα σκουφιά κολύμβησης μπορεί να μην είναι για όλους κατάλληλα, αλλά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προστατεύσουμε τα μαλλιά μας, καθώς θα τα αποτρέψει από το να μην έρθουν σε επαφή με το νερό.

Μαλλιά πιασμένα σε κότσο ή αλογοουρά

Αν απεχθανόμαστε τους σκούφους θαλάσσης, τότε μια πολύ καλή λύση είναι να πιάσουμε τα μαλλιά μας σε κότσο ή ψηλή αλογοουρά. Για να είμαστε προετοιμασμένοι, καλό είναι να εφαρμόσουμε λίγο έλαιο argan ή μαλακτική κρέμα στις άκρες των μαλλιών πριν τα πλέξουμε.

Ας αποφύγουμε το κοντό κούρεμα

Κι ενώ η ιδέα του κουρέματος το καλοκαίρι και μάλιστα ενός κοντού μήκους μοιάζει ιδανικό, η αλήθεια είναι ότι το καλοκαίρι τα μαλλιά θα πρέπει να είναι μακριά και πιο «βαριά» ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν την υγρασία και άλλες φθορές της εποχής.

Το ντους μετά το κολύμπι

Πρέπει πάντα να ξεπλένουμε τα μαλλιά μας μετά το κολύμπι για να αποτρέψουμε την συσσώρευση αλατιού ή άλλων χημικών. Σε περίπτωση που χρησιμοποιούμε σαμπουάν, ας δοκιμάσουμε ένα που να δίνει ενυδάτωση στην τρίχα και αναζωογονεί τα μαλλιά.

Η χρήση μάσκας και λαδιού

Μια μάσκα μαλλιών ή θεραπεία λαδιού είναι οι τέλειοι τρόποι ενυδάτωσης και χαλάρωσης των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να αφήνουμε την κρέμα στα μαλλιά για 20-30 λεπτά όμως άλλη μια λύση που θα χαρίσει μεταξένια μαλλιά είναι να αφήσουμε την κρέμα για όλο το βράδυ και να ξεβγάλουμε το πρωί στο ντους.

Το «έξυπνο» στέγνωμα

Λίγο πριν το στέγνωμα, η καλύτερη λύση είναι να σκουπίσουμε/στεγνώσουμε τα μαλλιά με μια πετσέτα και όχι σεσουάρ.

Πηγή: My Revair

Πήγαινε στην αρχική σελίδα
Προτείνετε μια διόρθωση