Πρώην ιερέας και πτυχιούχος πληροφορικής έγινε καλλιεργητής κάνναβης στη Θεσσαλονίκη

Πρώην ιερέας και πτυχιούχος πληροφορικής έγινε καλλιεργητής κάνναβης στη Θεσσαλονίκη
Facebook

Με την καλλιέργεια και εμπορία προϊόντων κάνναβης ασχολείται πλέον ο Βασίλης Αρσενίου, πτυχιούχος πληροφορικής, ο οποίος υπηρέτησε επίσης για έξι χρόνια την εκκλησία, τόσο ως διάκονος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης όσο και ως ιερέας σε ενορίες της Εκκλησίας της Ελλάδος, σύμφωνα με ρεπορτάζ του voria.gr.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο κ. Αρσενίου δραστηριοποιείται στον χώρο με την οικογενειακή εταιρεία The Hempway. Από τις αρχές του 2018, στο πλαίσιο μίας εν είδει συμβολαιακής γεωργίας, καλλιεργεί, σε συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς, ανθούς βιομηχανικής κάνναβης σε έκταση τριών στρεμμάτων με θερμοκήπια στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης. Η πρώτη συγκομιδή έγινε τον Αύγουστο και άγγιξε σε όγκο τα 150 κιλά, ενώ η δεύτερη ολοκληρώθηκε στο τέλος Οκτωβρίου, με περίπου 75 κιλά. Οι ανθοί μεταποιήθηκαν σε συνεργαζόμενη μονάδα και πωλούνται, αυτούσιοι ή σε τρίμμα, υπό την επωνυμία Hempway. Πάντα σύμφωνα με το voria.gr, το ίδιο διάστημα πραγματοποίησε καλλιέργεια σε έκταση 13 στρεμμάτων στην Ξάνθη, από την οποία εξήχθησαν σπόροι κάνναβης, που, μετά από μεταποίηση, θα «δώσουν» σπορέλαιο και έλαιο κανναβιδιόλης (CBD), της δραστικής ουσίας για την οποία είναι διάσημη παγκοσμίως η μη ψυχοτροπική κάνναβη. Δείγματα των προϊόντων από την παραγωγή της Ξάνθης αναμένεται να παρουσιαστούν στην προσεχή (11-13 Ιανουαρίου) πανελλαδική έκθεση κάνναβης, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

Η The Hempway φέτος θα επεκτείνει τις καλλιέργειές της της στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς, σύμφωνα με τον κ. Αρσενίου, έχουν γίνει ήδη συμφωνίες με αγρότες στη Θεσσαλονίκη, την Πέλλα, τη Βέροια και τη Δράμα, οι οποίοι διαθέτουν εκτάσεις 1-4 στρεμμάτων έκαστος. Ήδη από το 2017, η The Hempway λειτουργεί e-shop, αλλά και φυσικό κατάστημα στην Καλαμαριά, όπου εμπορεύεται τόσο δικά της προϊόντα όσο και προϊόντα από συνεργαζομένες, ελληνικές και ξένες εταιρείες.

Όπως εξηγεί στο voria.gr ο κ. Αρσενίου, η πρώτη του επαφή με την κάνναβη έγινε σε νεαρή ηλικία, όταν, ως τουρίστας στο Άμστερνταμ, είδε πόσο μεγάλη απήχηση έχουν τα συγκεκριμένα προϊόντα. Η οικογένειά του επίσης έχει εμπειρία στον τομέα της εναλλακτικής ιατρικής, καθώς ο πατέρας του είναι ειδικός παθολόγος-ομοιοπαθητικός και ο ένας θείος του κτηνίατρος. Από το 2009, όταν και αποχώρησε από τον κλήρο, άρχισε να μελετάει συστηματικά την κάνναβη- οπότε όταν άρχισε να ρυθμίζεται το θεσμικό πλαίσιο, ήταν έτοιμος να μπει στην αγορά.

Δημοφιλή