Πρόταση δυσπιστίας: «Πέμπτη φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ ο Ράμμος» δήλωσε ο εισηγητής της ΝΔ

Βαριές κουβέντες και υψηλοί τόνοι στη Βουλή. Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του βουλευτή Β' Πειραιώς της ΝΔ, Δημήτρη Μαρκόπουλου.
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΜΟΜΦΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΜΟΜΦΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)
Eurokinissi

Σε υψηλούς τόνους διεξάγεται η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης με αφορμή τις τελευταίες αποκαλύψεις για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Ήδη από την έναρξη της συνεδρίασης, λίγο μετά τις 18:00, σε υψηλούς τόνους κινήθηκαν όλοι οι ομιλητές μέχρι στιγμής, με τις αντεγκλήσεις από τα έδρανα να είναι συνεχείς, με το προεδρείο να αντιμετωπίζει δυσκολίες στο να επιβάλλει την τάξη.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με εισαγωγικές τοποθετήσεις από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλο και Νίκο Φίλη, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο ζήτημα των παρακολουθήσεων με ιδιαίτερα οξείς χαρακτηρισμούς, σημειώνοντας πως ο πρωθυπουργός εμπλέκεται ως ενορχηστρωτής στην υπόθεση, διευθύνοντας τις υποκλοπές.

Στο ίδιο κλίμα συνέχισαν και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη να πραγματοποιεί πλείστες αναφορές στην υπόθεση του Ειδικού Δικαστηρίου με κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό, Νίκο Παππά, αλλά και την υπόθεση της σύλληψης του προστατευόμενου μάρτυρα από την υπόθεση Novartis για υπόθεση εξαπάτησης.

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις από το βήμα της βουλής των βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Μαρκόπουλου ο οποίος οδήγησε την αντιπαράθεση στα ύψη χρησιμοποιώντας βαρύτατους χαρακτηρισμούς για τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο, αποκαλώντας τον “πέμπτη φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ” και “πιόνι”. Την έντονη αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδη Τσακαλώτου προκάλεσαν οι παραπάνω δηλώσεις, οδηγώντας τον να πάρει το λόγο και να απευθύνει ερώτημα στον υπουργό Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη, αν συμφωνεί με όσα ανέφεραν οι βουλευτές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απαντήσει πως περιήλθαν σε γνώση του κ. Τσίπρα, ονόματα που παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ, προτού λάβει την επιστολή του κ. Ράμμου, ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας επί της πρότασης δυσπιστίας. Ταυτοχρόνως, ο κ.Γεραπετρίτης κάλεσε τον κ. Τσίπρα να απαντήσει αν μπορεί να επαναλάβει τη διαβεβαίωση, ότι επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπήρξε άρση απορρήτου κρατικών λειτουργών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, DIKASTIKO.GR

Δημοφιλή