Reuters: Οι Ελληνίδες εργαζόμενες του σεξ αμφισβητούν τους κανόνες ασφαλείας για τον κορονοϊό

Αντιδράσεις από οίκους ανοχής στην Αθήνα.
Reuters

Οι Ελληνίδες εργαζόμενες του σεξ ανησυχούν ότι οι κανόνες ασφαλείας για την προστασία τους, αλλά και των πελατών τους, από τον κορονοϊό θα βλάψουν τις επιχειρήσεις τους.

Οι κανονισμοί που τέθηκαν σε ισχύ στις 15 Ιουνίου προτρέπουν τους εργαζόμενους να διατηρούν ονόματα και αριθμούς επαφής πελατών, οι οποίοι θα χάσουν την ανωνυμία που είχαν μέχρι πρότινος.

«Ποιος πελάτης πρόκειται να μας δώσει τα προσωπικά του στοιχεία; Σας λέω ότι θα πεινάσουν άνθρωποι», είπε η Άννα Κουρουπού στο Reuters, μία τρανς γυναίκα, εργαζόμενη στο χώρο του σεξ τα τελευταία 40 χρόνια και υπεύθυνη του φορέα πρόληψης και ενδυνάμωσης εργαζόμενων στο σεξ “Red Umbrella Αthens”.

Καθώς τα πορνεία σε ολόκληρη τη χώρα άνοιξαν ξανά τη Δευτέρα, οι κανόνες υπαγορεύουν τη χρήση μάσκας, οι παρτενέρ να κρατάνε αποστάσεις ασφαλείας, τα κλινοσκεπάσματα αλλάζουν μετά από κάθε συνάντηση, οι πληρωμές χωρίς μετρητά και οι πελάτες αφήνουν ένα όνομα και έναν αριθμό επικοινωνίας.

«Όλα αυτά είναι γελοία και με τρελαίνουν», ήταν η δήλωση της Ρίτας, που διαχειρίζεται πορνείο στο κέντρο των Αθηνών.

Reuters

Οι άνθρωποι του χώρου βρίσκονται σε μια χρονική εποχή που ανυπομονούν να κερδίσουν χρήματα, καθώς δεν είχαν άλλα οικονομικά οφέλη κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Η κ. Κουρουπού περίμενε να συγκεντρώσει χρήματα, και θα συγκέντρωνε κουπόνια σούπερ μάρκετ για να βοηθήσει άλλους.

Αυτή και άλλοι στην επιχείρηση φοβούνται ότι οι νέοι κανόνες μπορεί να αναγκάσουν τους σεξουαλικούς εργαζόμενους να παρανομήσουν. Επίσης, θεωρεί αστείες τις ουρές έξω από τα πορνεία για να τηρούνται οι αποστάσεις.

«Σχεδόν έσπασαν την πόρτα βιαστικά να μπουν επειδή ντρέπονται να τους δουν. Πώς θα περιμένουν στην ουρά», συνεχίζει.

Reuters

Συν τοις άλλοις, οι υπόλοιποι κανόνες ασφαλείας είναι οι εξής:


• Οι εργαζόμενοι πρέπει να πλένουν τα χέρια τους με νερό και υγρό σαπούνι ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα πριν και μετά κάθε πελάτη. Εάν χρειάζεται, εφαρμογή γαντιών μιας χρήσης. Αποφυγή περιττής φυσικής επαφής (όπως η χειραψία).

• Διατήρηση ανοιχτών παραθύρων και θυρών για είσοδο φρέσκου αέρα εκτός από τις πόρτες δωματίων όπου παρέχονται σεξουαλικές υπηρεσίες.

• Η παροχή υπηρεσιών να μην ξεπερνά τα 15 λεπτά ανά πελάτη.

• Δεν επιτρέπεται η παροχή υπηρεσίας με δύο ή περισσότερους πελάτες.

• Κατά τη σεξουαλική επαφή, θα πρέπει να εφαρμόζονται σεξουαλικές στάσεις που εξασφαλίζουν απόσταση και όχι πρόσωπο με πρόσωπο επαφή. Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας, πρέπει να υπάρχει απόσταση τουλάχιστον ενός αντιβραχίου μεταξύ των κεφαλών των δύο ατόμων.

• Χρησιμοποίηση εργαλείων μιας χρήσης, εάν είναι δυνατόν. Απολύμανση εργαλείων εργασίας μεταξύ δύο πελατών. Απαγόρευση χρήσης βρώσιμων σεξουαλικών αντικειμένων.

• Συνιστάται η χρήση υφασμάτινης μη ιατρικής μάσκας για όλες τις υπηρεσίες. Η πρακτική αυτή θα μπορούσε να ενταχθεί στο πλαίσιο παιγνίου προκειμένου να καταστεί αποδεκτή κατά τη διάρκεια των ερωτικών πράξεων.

• Τήρηση πελατολογίου όπου θα αναγράφεται το μικρό όνομα και τηλέφωνο επικοινωνίας για λόγους εχεμύθειας. Oλοι οι πελάτες ενημερώνονται ότι τα δεδομένα επικοινωνίας τους διατηρούνται για τέσσερις εβδομάδες σε κλειστό φάκελο για τον εντοπισμό και ιχνηλάτηση σε περίπτωση κρούσματος.

• Αποφυγή πληρωμής με μετρητά και χρήση πλαστικών καρτών με ανέπαφη συναλλαγή.

(Με πληροφορίες από Reuters)

Δημοφιλή