Ρούλα Πισπιρίγκου: Δακρυσμένη και με φωτογραφία της 9χρονης Τζωρτζίνας στο Δικαστήριο

Στο βήμα του μάρτυρα ο Μάνος Δασκαλάκης-Διακοπή ζήτησε ο Α. Κούγιας, επαναλαμβάνοντας πως είναι αθώα.
Eurokinissi

Η Ρούλα Πισπιρίγκου μπήκε στη δικαστική αίθουσα φορώντας μαύρα ρούχα, με μια φωτογραφία της Τζωρτζίνας και με δάκρυα στα μάτια, παρακολουθώντας τον συνήγορό της, Αλέξη Κούγια, να διατυπώνει αίτημα διακοπής αναλύοντας τη δικογραφία. «Η κυρία κατηγορούμενη είναι αθώα» είπε ο κ. Κούγιας.

Eurokinissi

«Η κατηγορία στη σημερινή της μορφή αποδίδει στην κατηγορουμένη τη χορήγηση κεταμίνης δύο φορές, μία στις 11/4/2021 στο Καραμανδάνειο όπου υπέστη ανακοπή και τη δεύτερη στο νοσοκομείο Παίδων στις 29/1/2022 όπου και κατέληξε. Δεν έχει βρεθεί στην κατοχή της κατηγορουμένης κεταμίνη ούτε η πορεία της και πως κατέληξε στο παιδί» τόνισε ο κ. Κούγιας.

Κατά την υπεράσπιση της 34χρονης στην υπόθεση «για πρώτη φόρα στα παγκόσμια χρονικά πρώτα βρέθηκε ο ένοχος και στη συνέχεια ήρθαν οι παθολογοανατόμοι για να στοιχειοθετήσουν την κατηγορία».

Eurokinissi

Ο κ. Κούγιας έβαλλε κατά της Εισαγγελίας Πρωτοδικών καθώς και κατά συγκεκριμένων επιστημόνων που θεωρεί ότι έπαιξαν καθοριστικό «σκοτεινό ρόλο» για την πορεία της εντολέα του προς το εδώλιο.

Χαρακτήρισε «εφεύρημα» την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας που αποδίδεται στη Ρούλα Πισπιριγκου ενώ επεσήμανε πως η κατηγορία της ανθρωποκτονίας είναι έωλη. «Η κεταμινη που υποτίθεται χορήγησε η κ. κατηγορούμενη, χωρίς να έχει εντοπιστεί πώς έφθασε στα χέρια της, ήταν εκεί. Στο νοσοκομείο, μέσα στο βαλιτσάκι των γιατρών. Αλλά η κ. Πισπιρίγκου την έψαξε, τη βρήκε κάπως που δεν ξέρουμε και την έδωσε. Εδώ έχουμε σενάριο», υπογράμμισε.

Eurokinissi

Το δικαστήριο, αφού άκουσε τον συνήγορο, επιφυλάχθηκε επί του αιτήματος και κάλεσε τον κ. Δασκαλάκη.

Στο βήμα ο πατέρας της Τζωρτζίνας, Μάνος Δασκαλάκης

Σήμερα, ξεκίνησε η κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης τους, Τζωρτζίνας. Ο μάρτυρας περιγράφει τη γνωριμία και εν συνεχεία τη σχέση, τον γάμο του με τη Ρούλα Πισπιριγκου και την γέννηση των παιδιών τους.

Eurokinissi
Eurokinissi

Παρόντες στη δικαστική αίθουσα ήταν η μητέρα, η αδελφή και ο πατριός της Ρούλας Πισπιρίγκου για να παρακολουθήσουν την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη, αλλά αυτό δεν θα συμβεί αφού η πρόεδρος ζήτησε να αποχωρήσουν καθώς είναι μάρτυρες.

Eurokinissi
Eurokinissi

(με πληροφορίες από ΑΠΕ, Dikastiko)

Πήγαινε στην αρχική σελίδα