ΔΙΕΘΝΕΣ
07/01/2020 17:00 EET | Updated 07/01/2020 17:02 EET

Ρωσία: Άφησαν μωρό στο μπαλκόνι για 5 ώρες και πέθανε από την παγωνιά

Οι γονείς του το άφησαν στο μπαλκόνι για να «κοιμηθεί» στον φρέσκο αέρα

Bertil Persson via Getty Images
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ.

Οι αρχές στην Ρωσία έχουν ξεκινήσει έρευνα για το θάνατο ενός μωρού 7 μηνών από το κρύο όταν οι γονείς το άφησαν στο μπαλκόνι για 5 ώρες για να «κοιμηθεί» στον φρέσκο αέρα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο BBC, το αγόρι ήταν σε καροτσάκι στο μπαλκόνι εκτεθειμένο στην παγωνιά σε θερμοκρασία που άγγιζε τους -7 βαθμούς στην περιοχή Khabarovsk.

Το υπουργείο Υγείας της περιοχής ενημέρωσε αργότερα τους κατοίκους να μην αφήσουν τα μικρά παιδιά έξω ασυνόδευτα.

«Να γνωρίζετε πάντα που και με ποιόν είναι τα παιδιά σας», είπε το Υπουργείο σε μια δημοσίευση στο Instagram.

Πρόσθεσε ακόμη πως τα παιδιά στο Khabarovsk γίνονται όλο και περισσότερο θύματα της κακοκαιρίας λόγω της αμέλειας από τους γονείς και της άγνοιας των βασικών μέτρων ασφαλείας.

Σύμφωνα με τη ρωσική ιστοσελίδα ειδήσεων Lenta, μια προκαταρκτική έρευνα για τον θάνατο του μωρού έδειξε πως ήταν αποτέλεσμα υποθερμίας. 

Η υποθερμία εμφανίζεται όταν η θερμοκρασία του σώματος μειώνεται κάτω από τα κανονικά επίπεδα λόγω της έκθεσης στο κρύο και μπορεί να συμβεί ακόμη και σε ήπιες θερμοκρασίες εάν η έκθεση είναι παρατεταμένη.

Οι ηλικιωμένοι και τα βρέφη ηλικίας κάτω του ενός έτους κινδυνεύουν περισσότερο από άλλα άτομα που δεν έχουν θέματα υγείας.

Δεν είναι ασυνήθιστο για οικογένειες που ζουν σε χώρες με ψυχρό κλίμα να αφήνουν τα παιδιά τους να κοιμηθούν στο κρύο, καθώς πιστεύουν πως έτσι το παιδί θα αποκτήσει ανοσία στον βήχα και το κρυολόγημα.

Οι γονείς σε σκανδιναβικές χώρες, όπως η Φινλανδία και η Νορβηγία, πιστεύουν επίσης ότι τα παιδιά τους κοιμούνται καλύτερα και για μεγαλύτερο διάστημα όταν βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο.

πηγή: bbc

Sponsored Post